Gara'daki şehitler için CHP'li Murat Bakan 6 kez soru sordu tek bir yanıt alabildi

Gara'daki şehitler için CHP'li Murat Bakan 6 kez soru sordu tek bir yanıt alabildi
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, PKK tarafından kaçırılan ve şehit edilen askerler için 2016 yılından bu yana 6 soru önergesi verdiğini hatırlattı. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, PKK tarafından kaçırılan ve Gara'da şehit edilen askerler için daha önce 6 soru önergesi verdiğini belirtti. Bakan, 6 sorudan sadece birine yanıt alabildiğini açıkladı. 


Bakan, soru önergelerini paylaştı: 

2016 Aralık, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a “Teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyorsunuz?” sorusu.


2017 Temmuz, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a, “Teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyorsunuz?” sorusu.


2017 Eylül, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye, “Kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyorsunuz? Ailelerin yardım çağrılarına neden sessizsiniz?” sorusu.


2018 Şubat, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'a “Teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyorsunuz?” sorusu.


2018 Ekim, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, “Aradan bunca ay geçmesine rağmen kaçırılan asker ve polislerin aileleriyle kavuşamamasının sebebi nedir?” sorusu. Sadece bu soruya yanıt geldi ve o da “Terör örgütleriyle mücadeleye yönelik keşif, gözetleme ve operasyonel faaliyetler azim ve kararlılıkla devam etmektedir" yanıtı oldu.


Son soru ise bu hafta başında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soruldu. Soruda, “Aradan yıllar geçmesine rağmen kaçırılan asker ve polisler neden kurtulamamış, neden aileleriyle kavuşamamışlardır?” denildi.

 

"İÇİM YANIYOR YÜREĞİM KAN AĞLIYOR"


Askerlerin şehit olmasının ardından Bakan, "Bugün... Terör örgütü PKK, yıllardır alıkoyduğu asker ve polislerimizi Irak'ın kuzeyindeki #Gara'da, bir mağarada, öldürdü! Boş naraları bir kenara bırakın da yıllardır niçin hiçbir şey yapmadınız bunun hesabını verin! Yıllardır ailelerle birlikte bağırıyoruz. Neredeydiniz?! Bu çocukların ailelerinin hepsini tanıyorum. Sağ salim yurtlarına, evlerine dönsünler, ailelerine kavuşsunlar diye yıllardır mücadele ediyorum. Semih Özbey'in babasıyla defalarca görüştük... Böyle sonuçlanmamalıydı. İçim yanıyor, yüreğim kan ağlıyor." açıklamasını yaptı. 

 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar