Galatasaray-Lazio maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray-Lazio maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Galatasaray, Avrupa Ligi E Grubu’ndaki ilk maçında İtalyan devi Lazio’yu konuk edecek. Sarı-Kırmızılı ekip, bakımı tamamlanan Türk Telekom Stadı’nda bu sezon ilk kez taraftarıyla buluşacak. Peki Galatasaray - Lazio maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray-Lazio maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray 'ın UEFA Avrupa Ligi macerası başlıyor. Sarı Kırmızılı ekip, E Grubu'ndaki ilk maçında İtalyan devi Lazio'yu konuk edecek. Aslan, Lazio maçında taraftarına buluşacak ve bakımı tamamlanan Türk Telekom Stadı’nda bu sezon ilk kez oynayacak. Galatasaray'da Arda Turan, Barış Alper Yılmaz ve Sacha Boey, sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamayacak. Sakatlıkları bulunan kaptan Arda Turan, Sacha Boey ve Sofiane Feghouli, sahadaki yerini alamayacak. E Grubu'ndaki diğer maçta ise Lokomotiv Moskova, Marsilya'yı konuk edecek.

Galatasaray-Lazio maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Avrupa Ligi Galatasaray maçı hangi kanalda?

Türk Telekom Stadı'nda oynanacak Galatasaray-Lazio maçını Sloven hakem Matej Jug yönetecek. Bu akşam TSİ 19.45'te başlayacak ve Exxen'den naklen yayınlanacak 90 dakikanın canlı takibi haberimizde olacak.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, van Aanholt, Taylan, Berkan, Morutan, Cicaldau, Kerem, Halil

Lazio: Reina, Lazzari, Luiz Felipe, Acerbi, Hysaj, Leiva, Luis Alberto, Milinkovic, Pedro, Felipe Anderson, Immobile (Muriç)

TÜRK TELEKOM'DA SEZON AÇILIŞI

Zemindeki bakım nedeniyle bu sezon stadından ayrı kalan Galatasaray, bugün taraftarıyla buluşuyor. Sarı-Kırmızılılar, yeni sezonda ilk kez Türk Telekom Stadı'nda taraftarının karşısına çıkacak.

GALATASARAY'DA 3 EKSİK VAR

Galatasaray'da Arda, Barış ve Boey, sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamayacak. Hafif sakatlığı bulunan Feghouli ve Emre Kılınç için de Terim'in son ana kadar bekleyeceği bildirildi. Assuncao, Oğulcan, Aytaç ve Fatih ise UEFA listesinde yok.

FATİH TERİM'LE 88. RANDEVU

Galatasaray , teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Avrupa arenasındaki 88. müsabakasına çıkacak. Sarı-Kırmızılı takımın başında önemli başarılara imza atan Terim, Avrupa kupalarındaki tecrübesiyle dikkati çekiyor. Fatih Terim yönetiminde Avrupa kupalarında 87 karşılaşmaya çıkan Galatasaray, 34 galibiyet, 19 beraberlik ve 34 mağlubiyet yaşadı. Bu müsabakalarda 120 kez fileleri havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 131 gol gördü.

GALATASARAY VE LAZİO AVRUPA LİGİ'NE NASIL GELDİ?

Bu sezon Avrupa’daki ilk sınavını UEFA Şampiyonlar Ligi İkinci Eleme Turu’nda Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven’a karşı veren Galatasaray, 5-1 ve 2-1’lik skorlarla yenilerek elendi. Yoluna UEFA Avrupa Ligi Üçüncü Eleme Turu’nda devam eden sarı-kırmızılılar, İskoçya’nın St. Johnstone takımını 1-1 ve 4-2’lik skorlarla geçerek play-off turuna yükseldi. Bu turda ise Danimarka temsilcisi Randers’i 1-1 ve 2-1’lik skorlarla saf dışı bırakarak gruplara kaldı.

Geçen sezon Serie A'yı 6. sırada bitiren Lazio ise UEFA Avrupa Ligi’nde doğrudan gruplarda mücadele etme hakkı kazandı.

AVRUPA'DA 295. MAÇ

UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında bugün İtalya’nın Lazio takımını konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarında 295. kez sahne alacak. Sarı- Kırmızılı takım, Avrupa kupalarında çıktığı 294 mücadelenin 103’ünden galibiyetle ayrıldı. 114 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Aslan, 77 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 393 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 443 gole engel olamadı.

GALATASARAY - LAZİO ARASINDA 5. RANDEVU

Galatasaray, Lazio ile tarihinde 5. kez resmi bir müsabakada karşılaşacak. Daha önce 2001-2002 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde eşleşen iki takım, kendi sahasında oynadığı maçları 1-0’lık skorla kazandı. Galatasaray ile Lazio, son olarak 2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda karşılaştı. Galatasaray’ın sahasındaki maç 1-1 beraberlikle sonuçlanırken rövanş karşılaşmasını 3-1 kazanan Lazio tur atlayan taraf oldu.

25. KEZ İTALYAN RAKİP

Galatasaray, Avrupa kupalarında İtalyan takımlarıyla 25. randevusuna çıkacak. Sarı Kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası’nda daha önce İtalyan takımları Lazio, Milan, Roma, Parma, Juventus ve Bologna ile toplamda 24 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda 7 galibiyet alan Galatasaray, 9 beraberlik, 8 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda 30 gol atarken, rakiplerinin 37 golüne engel olamadı.

(Fanatik)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar