Fuat Oktay'dan Adalet Divanı'nın kararına tepki!

Fuat Oktay'dan Adalet Divanı'nın kararına tepki!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın aldığı başörtüsü kararına tepki göstererek, "Adaletsizliğin tam bir örneği" dedi.

Oktay'dan Adalet Divanı'nın kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Kurban Bayramı Namazını Millet Camii'nde kıldı. Çıkışta açıklamada bulunan Oktay, "Bütün milletimizin tekrar bayramını tebrik ederken yine kontrolü elden bırakmamayı özellikle hatırlatmak istiyorum. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına inşallah milletimiz riayet edecektir. Ben bu vesile ile buradan Cumhurbaşkanımızı ve tüm heyetimizi dün kucaktan selamlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm Müslüman ülkelerin ve dünyadaki tüm Müslümanların da bir kez daha bayramını tebrik etmek istiyorum" dedi.

 

'ADALETSİZLİĞİN TAM BİR ÖRNEĞİ'

Oktay, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın aldığı başörtüsü kararına  tepki göstererek şunları söyledi:

"Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın aldığı bir karar var. Ne yazık ki tam bayram öncesine denk gelen bir karar. Adaletsizliğin tam bir örneği. Din ve vicdan özgürlüğü adına neredeyse Müslümanları fiilen ayıran; okula gidecek ve iş yerine gidecek çocuklarımızı, özellikle kadınlara karşı, bir taraftan kadına şiddetle, ayrımcılıkla veya cinsiyet boyutundaki birçok şey ile mücadele ettiğini ifade eden Avrupa Birliği'nin, bugün konu Müslümanlar olduğu zaman, Müslüman kadın olduğu zaman şiddetin ta kendisidir bu, ayrımcılığın ta kendisidir bu. Ben bu vesile ile buradan din ve vicdan hürriyetini yok eden böyle ikircikli bir kararı da şiddetle kınadığımı ifade etmek istiyorum"

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar