Fransa'da generallerden Emmanuel Macron’a sert uyarı: İç savaş çıkar!

Fransa'da generallerden Emmanuel Macron’a sert uyarı: İç savaş çıkar!
Fransa'da 20 general ve 100 kadar subay ile 1000'den fazla askerin imzası bulunan mektupta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a ülkede büyüyen kaosu durdurulması gerektiği aksi takdirde iç savaş çıkacağı uyarısında bulunuldu.

Macron'a sert uyarı: İç savaş çıkar!

Fransa'da aşırı sağcı Valeurs Actuelles adlı sitede yayımlanan Fransa'da 20 general, 100 kadar subay ile 1000'den fazla askerin imzası bulunan mektupta, hükümete vatanperverliği savunma çağrısı yapıldı, Macron'a derhal kaosu durdurması gerektiği söylendi.


Fransa’nın çok sayıda tehdit altında olduğu iddia edilen mektupta, ülkeyi tehdit eden çözülmenin kınanması gerektiği ifade edildi.Mektupta, ırkçılık karşıtı bir ayrımcılıkla vatan topraklarında huzursuzluk ve topluluklar arasında nefret oluşturulduğu belirtilerek "ırkçılık" ve "dekolonizasyon" gibi terimlerle ırkçı bir savaş istendiği ileri sürüldü.

Mektupta, yetkililerin, polisleri gösterilerde paravan ve günah keçisi olarak kullandıkları, insanların sadece verilen emirleri yerine getiren polisleri tehdit ettiği aktarılarak "Tehlikeler büyüyor, her geçen gün şiddet artıyor." ifadesi kullanıldı.

Yöneticilerin bu tehlikeleri yok etmesi gerektiği belirtilen mektupta, "Artık ağırdan almaya vakit kalmadı, aksi takdirde bu büyüyen kaosu yarın iç savaş sonlandıracak ve sizin sorumlu olacağınız binlerce ölüm meydana gelecek." denildi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar