Fransa Spor Bakanı Maracieneanu'dan skandal çağrı

Fransa Spor Bakanı Maracieneanu'dan skandal çağrı
A Milli Futbol Takımımızın golünden sonra yapılan asker selamından rahatsız olan Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, UEFA'yı ülkemize yaptırımda bulunmaya davet etti.

A Milli Futbol Takımımız, dün gece Fransa'yla deplasmanda 1-1 berabere kalarak gruptaki liderliğini sürdürürken, Fransa cephesi ise konuyu saha dışına taşımanın planlarını yapıyor.

Futbolcularımız, eşitliği yakaladığımız gol sonrası ve maç bitiminde Türk taraftartarların olduğu bölgeye giderek, Barış Pınarı harekatındaki askerlerimize destek vermek amacıyla "Asker selamı" vermişlerdi. Fransız rejisi ise bu görüntüleri yayınlamamayı tercih etmişti.

Ancak milli futbolcularımızın veridikleri selamı yayınlamamakla kalmayan Fransızlar; işi, Milli takımımızı ve futbolcularımı UEFA'ya şikayet etme noktasına kadar getirdi. Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, maç sonrasında kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Asker selamının" sporun ruhuna aykırı olduğunu öne sürerek, "UEFA'dan bu konuda yaptırım uygulanmasını talep ediyorum." dedi.

Arnavutluk maçında da "Asker selamına" ilişkin UEFA'nın bir soruşturma başlatabileceği iddia edilmiş, ancak bu iddialar daha sonrasında yalanlanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar