Fransa Dışişleri Bakanı Drian'dan nükleer anlaşma çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanı Drian'dan nükleer anlaşma çağrısı
Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, İran'ın nükleer silah kapasitesini artırmakta olduğunu, Tahran ve Washington'un 2015 nükleer anlaşmasına 'acilen' dönmesi gerektiğini söyledi.

Fransa’dan İran ve ABD’ye flaş çağrı

France 24'te yer alan habere göre, Journal du Dimance gazetesine konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, İran'ın uranyum zenginleştirme kapasitesini artırma adımıyla ilgili konuştu. Le Drian, "Trump yönetimi İran'a 'maksimum baskı' politikası uygulamayı seçti ve bu durum yükselen risk ve tehdit anlamına geldi" dedi. Le Drian sözlerine "Bu durmalı çünkü İran, açıkça söyleyebilirim ki, nükleer silah kapasitesine ulaşma sürecine girdi" ifadeleriyle devam etti. 

İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaştığını hatırlatan Le Drian, "İranlılara 'artık yeter' demek ve Tahran ile Washington'u 2015 nükleer anlaşmasına döndürmek şart" dedi. 

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, göreve geldiğinde İran'ın taahhütlerine uyması durumunda anlaşmaya dönebileceği işaretini verirken İran da yaptırımların kaldırılması şartı koştu. Durumu değerlendiren Le Diran "Balistik çoğaltma ve İran'ın bölgedeki komşularında düzeni bozması konusunda zorlu görüşmeler yapılması gerekiyor" dedi. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar