FOX'un 'şehit' sorusu Erdoğan'ı kızdırdı

FOX'un 'şehit' sorusu Erdoğan'ı kızdırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FOX muhabiri tarafından Libya'daki şehitlerle ilgili soru yöneltilmesine sinirlenerek, tepki gösterdi.

Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 8'inci toplantısı için Azerbaycan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçağa binmeden önce basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan Fox TV muhabirinin sorususuna kızdı.

Fox muhabirinin geçtiğimiz günlerde Erdoğan'a "Libya'da tabii birkaç tane şehidimiz var. Birkaç tane şehidimizin karşılığında yüze yakın orada lejyonerlerden etkisiz hale getirdik" ifadelerini hatırlatarak "Libya'da kaç şehidimiz var" diye sordu.

"FOX, ÖNCE GAZETE OLSUN" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soru karşısında Fox muhabirine "Önce ciddi bir medya olun, yalan haber üretmeyi bırakın" ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

"Bakın Fox önce gazete olsun. FOX önce ciddi bir medya mensubu olsun. Bunu bir defa öğrenmemiz lazım. Yalan haber üretmeyi bırakın. Beni muhalefet mi yargılayacak, muhalefet önce kendini yargılasın. Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor, Bay Kemal bunların hesabını sormuyor, kalkıp bize akıl vermeye çalışıyor. O aklı kendine sakla da bir işe yarasın hiç olmazsa. Libya’da iki tane şehidimiz var."

NE OLMUŞTU? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Kuzey Ege Otoyolu açılışında yaptığı konuşmada, "Birkaç tane şehidimizin karşılığında da 100’e yakın orada, o lejyonerlerden etkisiz hale getirdik" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Libya şehidinin kimliğini açıklayan Yeniçağ gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'ın sosyal medya hesapları ile bağlı bulunan hesaplar ele geçirildi. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar