Flash ve Farm Ville kapandı

Flash ve Farm Ville kapandı
Adobe, multimedia aracı olan Flash'ın kullanımını 31 Aralık 2020'de tamamen sona erdirme kararı aldı. Bununla birlikte popüler çiftlik oyunu FarmVille da kapanmış oldu.

Teknoloji devinin sonu geldi

İlk olarak 1996 yılında kullanıma sunulan ve günümüzde artık popülerliğini kaybeden flash içeriklerine, artık Adobe tarafındandestek sunulmuyor. Birçok kritik güvenlik açığına sahip flash platformu, ayrıca sık sık kimlik avı dolandırıcılığı için de kullanıldı ve popülerliğini her geçen gün kaybetmişti.

FLASH VE FARMVILLE KAPATILDI

Bir dönem internet sitelerinin vazgeçilmez multimedia aracı olan Flash, 31 Aralık 2020 tarihinde sonlandı. Yolun sonuna gelen Flash ile birlikte ünlü çiftlik oyunu FarmVille da kapanmış oldu. 2009 yılında Facebook üzerinde oynanabilir olarak yayınlanan popüler çiftlik oyununu, daha sonra milyonlarca oyunsevere ulaşmayı başarmıştı.

"DESTEĞİ KESİYORUZ"

Adobe, Flash programının bilgisayarlardan kaldırılması gerektiğini belirten bir mesajla Windows kullanıcılarını uyarıyor. Söz konusu mesajda şu ifadeler yer alıyor: "Adobe Flash Player’i kullandığınız için teşekkür ederiz. 31 Aralık itibarıyla Flash Player’e destek vermeyi kesiyoruz. Sisteminizin güvenliği için Flash Player içeriğini acilen kaldırmanızı tavsiye ediyoruz."

 

flash.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar