Flaş iddia... Libya'ya gidecek ÖSO mensuplarına vatandaşlık ve maaş verilecek

Flaş iddia... Libya'ya gidecek ÖSO mensuplarına vatandaşlık ve maaş verilecek
AKP'nin eski bakanlarından ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Türkiye’nin Suriye’de birlikte hareket ettiği Özgür Suriye Ordusu mensuplarına 6 ay Libya’da kalmaları halinde vatandaşlık ve 2 bin dolar maaş verileceğini iddia etti.

RegThink ve The Foreign Policy gibi düşünce kuruluşlarında Suriye üzerine araştırmalar yapan Elizabeth Tsurkov konuyu ilk gündeme getiren isim. Tsurkov, Türkiye Cumhuriyeti yeni kimliği ile birlikte üzerinde Arapça bir notun yer aldığı fotoğraf paylaştı.

"BİN 500 DOLAR MAAŞ VE VATANDAŞLIK"

Türkiye’nin Suriye’de desteklediği ÖSO mensuplarına 6 ay Libya’da kalma şartıyla vatandaşlık ve bin 500 dolar maaş vereceğini iddia etti. Geçtiğimiz aylarda ÖSO’nun bazı komutanlarına vatandaşlık ve pasaportun verildiği de belirtiliyor.

"RUH HASTALARINA BOL PARA"

Tsurkov, Semerkat Tugayı’ndan Libya’ya gidecek bir isimle görüştüğünü ve Türkiye’nin teklifinin memnuniyetle karşılandığını aktardı. İddialara göre ÖSO mensupları Suriye’de 50 dolar ile geçinmeye çalışıyor, Türkiye’nin Libya’ya gitmeleri halinde vereceği maaş ise bin 500 dolar olduğu söyleniyor.

Tsurkov’un aktardıklarını yorumlayan CHP Konya Milletvekili Şener, “Ruh hastalarına vatandaşlık ve bol para. Müthiş bir strateji” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar