Fitch'ten Ankara Büyükşehir Belediyesine Türkiye'nin en yüksek notu

Fitch'ten Ankara Büyükşehir Belediyesine Türkiye'nin en yüksek notu
Fitch Ratings yaptığı değerlendirme sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne uzun dönem ulusal kredi notu olarak "AAA" verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, hem borcun sürdürülebilirliği hem de mali disiplinde gösterdiği başarı nedeniyle uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından Türkiye’nin kredibilitesi en yüksek belediyesi olarak tescil edil

Fitch'ten en yüksek not Ankara'ya

Ankara Büyükşehir Belediyesi, borcun sürdürebilirliği ve etkin maliyet yönetimi politikalarıyla elde ettiği yüksek kredibiliteyle Türkiye’nin en iyi “rating”ine sahip belediyesi olurken, dünyada da birçok yerel belediyeyi geride bıraktı.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, yurt içi borçlanmalar için dikkate alınan uzun dönemde yurt içi yükümlülüklerinin yerine getirebilme gücünü gösteren derecelendirme notunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne en yüksek seviye olan “AAA” notu verdi. Bu açıklama ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yurt içi borçlanmalarında en yüksek kredibiliteye sahip olduğu uluslararası arenada da tescillenmiş oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle pandemi döneminde ekonomik yükünün önemli ölçüde artmasına rağmen Fitch’ten en yüksek notu alması ekonomistler tarafından çok önemli bir başarı olarak değerlendirildi.

ÜLKE NOTUNDAN YÜKSEK NOT VERİLEMİYOR

Diğer taraftan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası piyasalardan borçlanma notu, Türkiye’nin ülke notu tarafından sınırlandırıldı. Fitch Ratings tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesine genel kredi notu olarak, ülke notundan daha yüksek bir not verilemediği için BB- verildi. Ekonomistler ülke notu tavanı olmasaydı “A” seviyesinde olan Ankara Büyükşehir Belediyesi SCP notunun kurumun çok daha yüksek bir kredi değerliliğine sahip olduğunu gösterdiğini belirtti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar