Fırsatçılığın böylesi: Vatandaşa şimdi de gramaj oyunu

Fırsatçılığın böylesi: Vatandaşa şimdi de gramaj oyunu
Pandemi sürecinde gerçekleşen fahiş fiyat artışlarına birde ürünlerin gramajının düşürülmesi eklendi. Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, "Bu bir suçtur ve şikayet edilmelidir" dedi.

Korona virüs sürecinde yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında bazı satıcılar, elindeki ürünleri fahiş fiyatlara satmaya başladı. Tüketicilerin şikayetleri üzerine olaya müdahale eden Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı incelemeler sonucu bazı işletmelere ceza kesildi. Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, fiyat artışı yapmayan firmaların bazı ürünlerinin gramajlarını düşürdüklerini belirterek, bunun da bir suç olduğunu ve şikayet edilmesi gerektiğini söyledi.

"FİYATLAR YÜZDE 60'A KADAR ARTIŞ GÖSTERDİ"

Tüketicilerin bu tür şikayetleri nereye yapacaklarını bilmediklerini söyleyen Gündüz, “Pandemi sürecinde bazı ürünlerin fiyatlarının çok artması ve stok yapılması en çok gelen şikayetlerden biriydi. Tüketiciler özellikle bu konuyla ilgili şikayetlerinin nereye yapacaklarını tam olarak bilemiyor. Bazı ürünlerin fiyatları yüzde 60’a kadar artış gösterdi. Tüketici fahiş fiyat artışlarını Ticaret İl Müdürlüklerine ve zabıtaya bildirmeli” dedi.

"ÜRÜNÜN FOTOĞRAFINI ÇEKİP ŞİKAYETTE BULUNSUNLAR"

Tüketicilerin fahiş şekilde fiyatı yükselen ürünleri fotoğraflayıp şikayette bulunması gerektiğini belirten Gündüz, “Son oynanan oyun ise gramaj eksikliği. Tüketici aldığı paketlerin eksildiğini görüyor. Ürünlerin fiyatları aynı, ancak gramajı düşük. Bu bir suçtur ve şikayet edilmelidir. Tüketiciler fiyatı fahiş şekilde yükselen ürünün fotoğrafını çekip şikayette bulunsunlar” diye konuştu.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar