Firavun Tutankhamun’un hazinesi İstanbul’a geliyor!

Firavun Tutankhamun’un hazinesi İstanbul’a geliyor!
Çocuk Kral Tutankhamun’un hazineleri sergisi, ilk kez Türkiye’ye geliyor. 20 Ocak’ta UniqExpo İstanbul’da ziyaretçilerle açılması planlandı. Tutankhamun’un 3 bin 300 yıldan sonra mezarında bulunan hazineler, 20. Yüzyıl’ın en büyük arkeolojik buluşu olarak kabul ediliyor.

1961 yılından itibaren dünyaya gösterilen ‘Çocuk Kral Tutankhamun’un hazineleri’ başlıklı sergi, İlk kez Türkiye’de UniqExpo İstanbul’da 20 Ocak’ta kapıları açılacak.

Sergide, Tutankhamun''un mezar odasından çıkan som altın tabutu, altın ve değerli taşlardan yapılmış dünyaca ünlü ölüm maskesi, savaş arabası, silahları, bastonları, mobilyaları gibi günlük eşyaları arasından seçilmiş paha biçilmez 400''ün üzerinde eserin birebir replikaları bulunuyor.

9 yaşında tahta çıkan ve 19 yaşında gizemli biçimde ölen ‘Çocuk Kral'' Tutankhamun''un bulunan mezarı, İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından 1922''de “bozulmamış halde bulunan ilk firavun mezarı” olarak anılıyor.

Antik Mısır tarihinde farklı bir yeri olduğunu belirten Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, sergiyi tarihe, kültüre, sanata ilgi duyanların yanı sıra her yaştan öğrencinin de mutlaka görmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar