Filyasyon nedir?

Filyasyon nedir?
Sağlık bakanı Fahrettin Koca'nın "Filyasyon yöntemini bizim uyguladığımız şekilde uygulayan, başka bir ülke olmadı" ifadelerinin ardından "Filyasyon nedir?" sorusu vatandaşlar tarafından merak eidlmeye başlandı. Filyasyon nedir? sorusunun cevabını sizler için derledik.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüsüne karşı son durum bilgilerini paylaşırken yaptığı değerlendirmede, korona virüsünde karşı filyasyon çalışmaları yapıldığını ifade ederek bundan sonraki süreçte filyason kelimesini daha sık duyacağımızı belirtti. Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından "Filyasyon nedir?" sorusu vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.

Peki filyasyon ne demek? Filyasyon nedir? İşte, detaylar.

FİLYASYON NEDİR?

Filyasyon kelimesi tıpta hastalığın kaynağını bulmak anlamına gelmektedir. Özellikle bulaşıcı hastalıklarda yapılan hastalığın ilk ortaya çıkış nedenini bulmak için yapılan çalışma anlamına gelmektedir.

Filyasyon, herhangi bir bulaşıcı hastalığın hangi sebeplerden ötürü kaynaklandığının tespit edilmesi işlemine verilen isimdir. Başka bir deyişle kaynak arama çalışmasıdır. Bu çalışmalar neticesinde tehlikenin hala devam edip etmediği ve başka insanların risk altında olup olmadığı gibi önemli bilgiler elde edilebilmektedir.

Filyasyon çalışmaları bulaşıcı hastalıklar mücadele etmede çok önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar