Film gibi soygun: 8 milyon Euro çalan Yasemin Türkiye'de çıktı

Film gibi soygun: 8 milyon Euro çalan Yasemin Türkiye'de çıktı
Almanya'nın Bremen kentindeki bir para taşıma firmasından yapılan 8 milyon Euro tutarındaki soygun büyük yankı uyandırmıştı. Paraları çaldığı iddia edilen ve o günden beri aranan Yasemin Gündoğan'ın (28) Türkiye'de olduğu ortaya çıktı. İzmir'de arkadaşları ile tatil yaptığı öğrenilen zanlının, verdiği serin kanlı pozlar ise dikkat çekti.

FİLM GİBİ SOYGUN: 8 MİLYONLUK EURO'LUK YASEMİN TÜRKİYE'DE ÇIKTI!

Almanya da 8 milyon Euro (127 milyon lira) tutarındaki soygun hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Şirketten yapılan soygunun Türk asıllı zanlısı Yasemin Gündoğan''ı arama çalışmaları devam ederken, genç kadının çaldığı paraları arkadaşları ile birlikte İzmir''e getirdiği ve burada çeşitli otellerde konakladığı ortaya çıktı.

21 Mayıs 2021 tarihinde yaşanan ve Almanya''daki son zamanların en büyük soygunları arasına giren olayda, bankamatik kasalarına para transferi yapan şirkette çalışan Yasemin Gündoğan’ın görevinin ATM’lere para yerleştirmek olduğu belirtildi.  Olay günü ATM’lere 17 milyon Euro doldurması gereken Yasemin, bir bankamatik kasasına paranın bir kısmını koyduktan sonra 8 milyon 196 bin 925 Euro’yu eski kâğıtlara sarıp çöp konteynerinin içinde sakladı. İki gün öncesinden de, daha önce telefon numarasını verip yemeğe davet ettiği güvenlik personeline kağıt çöplerin yer aldığı konteyneri boşaltacağını bildirdi. Güvenlik personeli Henning B. de kendisiyle flörtleştiği için şüphelenmeden olay günü kâğıt çöp konteynerini çıkartabilmesi için Yasemin’e güvenlik kapısını açtı. Yasemin, kiralayıp sahte plaka taktığı bir araçla olay yerinden uzaklaştı. Soygun, Hıristiyanların kutsal Yortu bayramından bir gün önce yapıldığı ve bu süre resmi tatil ilan edildiği için ancak 4 gün sonra anlaşıldı.

PARALARI İZMİR''E GETİRDİ

Alman Die Welt gazetesinde yer alan habere göre, Savcılık iddianamesinde, Yasemin Gündoğan’ın paraları tek başına Türkiye’ye kaçırmadığı, arkadaşı 24 yaşındaki Büşra S. ve onun erkek arkadaşı Yiğit T.’nin de kendisine yardımcı olduğu belirtildi. Olay sonrası Türkiye’ye kaçan Yasemin’in İzmir ve çevresinde farklı otellerde konakladığı tespit edildi. Yasemin, soygun sonrası İzmir’e uçan Büşra S. ile birlikte, kiraladığı bir havuzlu villada tatil yaptı. Ancak Büşra S. iki hafta sonra Bremen’e geri döndüğünde polis tarafından tutuklandı. Büşra S.’nin bu süre içinde telefonlarını dinlemeye alan polis, Büşra S.’nin annesinin de haberleşmede rol oynamış olabileceğini tespit etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar