Filiz Canbay Konuk : Tokat’ta gerçek veriler gizleniyor

Filiz Canbay Konuk : Tokat’ta gerçek veriler gizleniyor
Tokat'ta 227 öğrenci, 14 öğretmen Covid-19'a yakalandığı ve 42 sınıfında karantinada olduğu iddia edildi.

GÜNBOYU- SAVAŞ KALKAN

Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasının ardından Tokat'ta art arda karantina haberleri de gelmeye başladı. Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Filiz Canbay Konuk, okulların açılmasının 2 ve 3. haftasında 13-23 Eylül arasında yapılan testler sonucunda toplamda 227 öğrenci ve 14 öğretmenin Covid-19'a yakalandığını 42 sınıfında karantinaya alındığını vaka sayılarının ise daha fazla olduğunu söyledi.

"TENEFÜS ZAMANI DEZENFEKSİYONA YETMİYOR" 

Vakaların bu kadar hızlı artmasının başlıca sebeplerini sıralayan Konuk, "Bunun nedeni farklı okulların depreme dayanıklılık çalışması yüzünden birleştirilip ikili eğitime başlaması, ikili eğitim yapılan okullarda ders saatlerinin 40 dakika olması ve teneffüs saatlerinin havalandırma ve dezenfeksiyon için yeterli sürede olmamasıdır” dedi.

42 SINIF KARANTİNADA

Sınıfların ortalama 40 kişiyi bulduğunu ifade eden Filiz Canbay Konuk şöyle devam etti: “Öğrenciler arasındaki yeterli fiziksel mesafeyi sağlamakta sıkıntı çıkmaktadır. Bu yüzden de öğrencilerin ve öğretmenlerin temas oranları artmakta ve bu da vakaların artmasına neden olmaktadır. Aşılanan öğrenci sayısının aşısızlara oranla çok az olduğu ve hizmetli sayısının yetersizliği gözler önündedir.” 

Konuk, ayrıca kentte 42 sınıfın karantinada olduğunu ve bir okul müdürünün yoğun bakımda yattığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar