Fikret Bila'dan İYİ Parti ile ilgili çok konuşulacak yazı: Akşener eğer o kesimin desteğini alabilirse...

Fikret Bila'dan İYİ Parti ile ilgili çok konuşulacak yazı: Akşener eğer o kesimin desteğini alabilirse...
Gazeteci yazar Fikret Bila, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kamuoyunda ilgi uyandıran ve güven oluşturan kadrosuyla birlikte merkez sağın desteğini alabilirse, Türk siyasetinde iki kanattan birini oluşturmaya aday olabileceğini yazdı.

T24 yazarı Fikret  Bila, bugünkü "İyi Parti’nin yeri ve misyonu" başlıklı yazısında İYİ Parti'nin ikinci olağan kurultayına dair görüşlerini aktardı. 

İYİ Parti'nin Türk milliyetçiliğine dayalı MHP’den doğduğunu ifade eden Bila, "İsmi de dahil olmak üzere bu niteliği koruyarak ve önceleyerek siyaset sahnesine çıktı. Ancak söylemi Türk milliyetçiliğini barındırmakla birlikte, bu tabanı aşan liberal sağ kitlenin desteğini almayı da hedefliyor. Bu itibarla İyi Parti’nin siyaset yelpazesinde oturmak istediği yerin Türk milliyetçiliğini de içinde barından, Atatürk’le, demokratik, laik, sosyal hukuk devletiyle sorunu olmayan merkez sağ olduğu söylenebilir." dedi. 

ÜÇ RAKİBİ VAR 

İyi Parti’nin bu alanda üç rakibi olduğunu ifade eden Bila şunları yazdı:   "Ahmet Davutoğlu’nun liderliğindeki Gelecek Partisi, Ali Babacan’ın liderliğindeki DEVA Partisi, Rıfat Serdaroğlu’nun liderliğindeki Doğru Parti.

AK Parti’den doğan Gelecek ve DEVA partileri ile Demirel çizgisini temsil ettiği iddiasındaki Doğru Parti’nin hitap ettikleri kitlenin merkez sağ olduğu düşünülürse, bu alanda İyi Parti ile birlikte dört parti yarışacak demektir.

Bugünkü koşullarda daha kıdemli olan, örgütlenmesini tamamlamış, Meclis’te güçlü bir grubu bulunan, seçim sınavından geçmiş ve Millet İttifakı’nın iskeletini oluşturan iki partiden biri olarak İyi Parti’nin yarışa önden başladığı aşikar." 

İYİ PARTİ MİSYONU

İyi Parti’nin, Meral Akşener’in yanı sıra deneyimli, güçlü bir genel merkez ve Meclis kadrosu olduğunu ifade eden Bila, "Partinin, vitrinini oluşturan ve açık oturumlarda partiyi temsil eden isimleri bilgili, konulara hakim ve etkili konuşma yeteneğine sahip siyasetçiler. Yavuz Ağıralioğlu, Aytun Çıray, Musavat Dervişoğlu, Şenol Sunat, Ümit Dikbayır ve Prof. Dr. Ümit Özdağ gibi.

Akşener’le, kamuoyunda ilgi uyandıran ve güven oluşturan bu kadroyla birlikte merkez sağın desteğini alabilirse, Türk siyasetinde iki kanattan birini oluşturmaya aday olabilir." dedi. 

Böyle bir gelişmenin Millet İttifakı’nın güçlenmesine yol açabileceğini kaydeden Bila, şunları kaydetti: 

"Millet İttifakı merkez solda CHP, merkez sağda İyi Parti dengesine oturursa, bu durum, AK Parti iktidarının toplumda yarattığı kutuplaşmayı çözebilir ve bir kucaklaşma yaratabilir.

İyi Parti’nin, CHP ile böyle bir işlev görmesi halinde ise Türk siyaseti kavgadan, ağır suçlamalardan, sert tartışmalardan, ötekileştirmeden, bizden-bizden olmayan ayırımından, her konuda ikiye bölünmekten kurtulabilir.

Millet İttifakı’nın böyle bir kucaklaşma yaratması halinde, CHP ve İyi Parti’nin iskeletini oluşturduğu kapsayıcı siyasi hareket demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin yeniden inşasını da başarabilir."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar