Fetullah Gülen'in yeğenlerine hapis cezası

Fetullah Gülen'in yeğenlerine hapis cezası
Fetullah Gülen'in yeğenleri Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen, "terör örgütü üyeliği" suçundan 12'şer yıl hapis verildi.

Fetullah Gülen’in yeğenleri Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen’in, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması bugün görüldü.

Ankara 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar, tutuklu bulundukları Sakarya Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapan Şamil Gülen, “örgütün mahrem yapılanması içinde asker imamı olduğu ve bu kapsamda Ankara’ya gelip gittiği” suçlamasını reddetti. Gülen, Ankara’ya hastanede yatan babasını ziyaret için geldiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanlığıyla GSM hattı üzerinden yaptığı görüşmelere değinen Şamil Gülen, 10 yıldır çalıştığı telekomünikasyon firmasında, son 3 yıl askeri hatlardan sorumlu olduğunu, arıza meydana geldiğinde ilgili askerlerce arandığını ve arızanın giderilmesi için ekip gönderdiğini belirterek, askerlerle yaptığı görüşmelerin bu işle ilgili olduğunu savundu.

Tavus Bin Keysan Gülen ise “adına kayıtlı telefonlarla bazı örgüt yöneticilerini aradığı” yönündeki suçlamayı kabul etmedi. Gülen, söz konusu telefonları babası için aldığını, telefonların babası tarafından kullanıldığını iddia etti. Gülen, ABD ziyaretlerinin ise iş icabı olduğunu öne sürdü.

Sanıkların avukatı, müvekkillerinin Fetullah Gülen’le akrabalıklarından dolayı suçlandıklarını savunup tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Müzakere arasından sonra hükmü açıklayan Mahkeme Başkanı Şükrü Çağlar, sanıklar Şamil Güler ve Tavus Bin Keysan Gülen’i, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 12’şer yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar