Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

FETÖ'nün kozmik odadan çaldığı plan!

Azerbaycan'ın Ermenistan'ın işgali altındaki Karabağ'da başlattığı harekât sürüyor. Şüphesiz ki Azerbaycan haklı bir mücadele veriyor. Tarihî, hukuki vatan toprağını kurtarmak için Karabağ'a ilerliyor. Gönlümüz onlarla...

Azerbaycan'ın Karabağ'a ilerlemesinin Türkiye'de oluşturduğu iklim, Kıbrıs Harekâtı sırasında oluşan havayı andırıyor. Öyle ki iktidar da muhalefet de Azerbaycan'ın yanında...

Yanında da... Peki, bugün Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmasını destekleyen iktidarın döneminde Yunanistan'ın işgal etmesine göz yumduğu Ege'deki adalarımız ne olacak? Oysa o adalar da tıpkı Karabağ gibi vatan toprağı, Türk toprağı...

Bu adalarda Yunan varlığı etkisini her geçen gün artıyor. Belediyeler kuruluyor, kiliseler inşa ediliyor. Hal böyleyken, iktidarın bize ait bu adalara hiç sesini çıkarmaması garip değil mi?

Bir gariplik daha var. Eylül ayında Yunanistan ile ABD, Türklerin yoğun olduğu Batı Trakya'da ilk kez bir tatbikat gerçekleştirdi. Yunan medyasının haberine göre, ortak tatbikatı Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile Avrupa kanadında görev yapan ABD'li üst düzey komutanlar izledi.

Türk medyası bu tatbikatı "Yunanistan'dan yeni provokasyon" şeklinde görürken, iktidar ise sessiz kalmayı tercih etti. Oysa Yunanistan'ın ABD ile Batı Trakya tatbikatı, Türkiye'ye bir cevap, bir gözdağıydı.

Batı Trakya, Türklerin yoğun yaşadığı bölge olduğu için seçilmedi... FETÖ'nün Türk Ordusu'nun kozmik odasından çalmasıyla ortaya çıkan bir harekât planına cevaptan ibaretti aslında tatbikat...  

Bülent Arınç'a yönelik suikast planının yer aldığı iddiasıyla FETÖ'nün girdiği kozmik odadan çalınanlar arasında Yunanistan'a, hatta Ermenistan'a yönelik olası bir savaş durumunda izlenecek harekât planları da bulunuyordu.

Yunanistan'a yönelik hazırlanan "Egemen Harekâtı" planına göre, TSK'nın ilk olarak adalara saldırmasını düşünen ve buna göre savunma planları hazırlayan Yunanistan'ın hataya düşürülmesi hedefleniyordu.

TSK, adalara değil aksine Batı Trakya'dan Selanik'e kadar uzanan hattı yıldırım harekâtı ile ele geçirip kısa sürede, savunması zayıf hat üzerinden Atina sınırlarına ulaşmayı hedefliyordu.

Bu saldırı ile Yunanistan, adalara yaptığı savunma hattının işe yaramadığını düşünüp bu hattı Batı Trakya-Atina hattına kaydıracaktı. Bunun üzerine Ege hattına konuşlanan Türk birlikleri yeni bir yıldırım harekâtı ve donanma desteğiyle boşalan askerî üsleri vurarak savunmasız kalan adaları ele geçirecekti.

Ardından neye uğradığını şaşıran Yunanistan'a hem Trakya hem Ege üzerinden baskı yapılarak ateşkese ve teslime zorlanacaktı.

Hızlı bir anlaşma ile adalar ve Trakya üzerindeki bazı bölgelerin Türkiye'ye bırakılması istenecek ve tekrar BM nezdinde savaşın sona erdirilmesi sağlanacaktı.

Bu planların Mehmet Baransu gibi FETÖ kuklası, ne olduğu belli olmayan birine teslim edilip medyaya ve tüm dünyaya servis edilmesi sağlandı.

Bu planlar Yunanistan'a da servis edildi. Yunan Genelkurmay'ı afalladı, neye uğradığını şaşırdı. Ve tüm savunmasını bu planı dikkate alarak değiştirdi. Batı Trakya saldırı bölgesine kocaman uzun hendekler açtırıp savunma hatları oluşturdu. Adalar üzerine birçok HSS, topçu bataryaları üsler yerleştirdi.

Evet, hukuku hiçe sayan Ermenistan, Karabağ'da işgalci. Ama Ermenistan'ı işgalci gören iktidar adalarımıza çıkan Yunanistan'ı neden işgalci görmüyor? Gizli bir mutabakat mı var?

Peki, böyle bir iktidarın Azerbaycan'a verdiği destek ne kadar samimi?

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları