FETÖ ile mücadele için kurulan dernek kepenk kapattı

FETÖ ile mücadele için kurulan dernek kepenk kapattı
15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele için kurulan MİDDER kapandı. Dernek Başkanı Serhat Çağ'ın yakın çevresine yaptığı açıklamada "Bu şartlar altında ülkeye de millete de kimseye faydalı olabilmemiz söz konusu değil" dediği öğrenildi.

15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminin ardından Manisa’da kurularak Türkiye geneline yayılan ve genel merkezini Ankara'ya taşıyan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) kapandı.

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından, Manisa’da AKP’nin desteği ile kurulan MİDDER Derneği, Genel Başkan Serhat Çağ’ın önderliğinde faaliyet gösterdi. 

SIK SIK İKTİDARI ELEŞTİRDİ

Manisa Türk’ten Berna Memiş’in haberine göre MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ’ın iktidara yönelik sert eleştirilerinden dolayı AKP Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile aralarına soğukluk girdi.  Bu süreçte bazı AKP’li isimler dernekten ayrılırken yaşanan kopmalar, Serhat Çağ’ın sosyal medya sayfalarından başta Bülent Arınç olmak üzere mevcut iktidara yönelik eleştirilerini yüksek sesle dile getirmesiyle devam etti.

"BU ŞARTLAR ALTINDA DEVAM EDEMEYİZ"

Geçtiğimiz Kasım ayında olağanüstü genel kurul toplanırken, derneğin kapanma kararı alındı ve MİDDER faaliyetlerine sessiz sedasız son verdi. MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ, konu hakkında sessizliğini korudu. Çağ’ın yakın çevresine yaptığı açıklamalarda, “FETÖ’yle mücadele ettiğini söyleyen savunan herkese tepkim var. Kimse destek olmadı daha çok köstek oldular. Derneğimizi kapatmaya çalıştılar. Onurumuzla şerefimizle namusumuzla biz kapattık. Mevcut iktidarın temsilcileri hakkımızda ‘Kapatıldı, kapatılacak, yanlarına bırakılmayacak’ gibi söylentiler yaydılar. Bir sene bekledik kapatsınlar diye. Kapatan da olmadı. Biz de kapattık geçtik. Bu şartlar altında ülkeye de millete de kimseye faydalı olabilmemiz söz konusu değil. Siyasi iktidar gereken her şeyi yerine getiriyor zaten bu konu hakkında. FETÖ’yle de mücadele ediyor. Mili iradeye de sahip çıkıyor. 15 Temmuz şehitlerine de sahip çıkıyor.  Sivil inisiyatife gerek kalmadı” diyerek isyan ettiği ve derneğin kapatılması yönünde karar aldığı öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar