Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

FETÖ Borsası'ndan sonra sahte 'negatif test' borsası

Kayseri'den 'negatif' testi sonucu alarak KKTC'ye giden MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un, Ercan Havalimanı'ndaki kontrolde 'pozitif' çıkınca, özel uçakla Türkiye'ye döndüğünü ve aldığım bilgiye göre, bir ilçeden aldığı negatif test sonucunun sahte olduğunu geçtiğimiz günlerde sosyal medyada aktarmıştım.

Bu paylaşımının hemen ertesi günü, 9 Ağustos'ta Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin valiliğine Kovid-19 "PCR" testi ve izolasyonu işlemlerine ilişkin bir genelge gönderildi.

Genelgede, yurt dışı seyahati yapacak kişilere (giden/gelen), profesyonel sporcuların müsabakalar öncesi olası şüphe ve taramalarında veya mevzuatla zorunlu tutulan hallerde korona tanısı için yapılacak PCR testleri de kamu sağlık hizmetleri fiyat tarifesinde belirlenen fiyatlar üzerinden bakanlık tarafından ruhsatlandırılan mikrobiyoloji laboratuvar ruhsatı olan tüm kuruluşlar tarafından çalışılabileceği ifade ediliyordu.

Düzenlemenin dikkat çeken asıl yanı ise; her testin sonucunun, bakanlığın belirlediği sistem üzerine işleneceğinin ve test sonuçlarını bu sisteme girmeyen sağlık kuruluşları hakkında yasal işlem yapılacağının belirtilmesiydi.

Sağlık Bakanlığı'nın yurt dışı seyahatlerine yönelik aldığı bu test kararı,  negatif test furyasına karşı bir hamle miydi yoksa kusuru üzerinden atmak için yapılan bir manevra mıydı, bilemiyoruz.

Ancak, Sözcü'den Ali Güven'in Türkiye'de test yaptırıp korona virüsü testinde negatif sonuç alan ve Almanya'ya giden 1134 kişide korona çıktığı şeklindeki haberi gösteriyor ki, test sonuçları ya bakanlığın sistemine işlenmiyor ya da sistem sahte sonuçları da kabul ediyor!

Ancak bu tablo, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası soruşturmalar, tutuklamalar, Kanun Hükmünde Kararnamelerle meslekten atılanlar, idari soruşturmalarla yapılan, sayısız yargılamalar ve verilen cezalarla süren FETÖ temizliğinin son bulup, FETÖ borsasının kurulmasını hatırlatıyor…

Kurulan rüşvet çarkıyla milyon dolarlarla ifade edilen bir havuz yaratıldı ve bir yandan FETÖ ile mücadele edilirken, diğer taraftan da bu düzen işlemeye başladı.

Görünen o ki; şimdi de korona ile mücadele aynı akıbete doğru gidiyor. Sınırı geçenin durumunun pozitife dönmesinin başka bir izahı yok!

Sahte test borsasının kurulması demek, sahte test kitiyle negatif çıkan pozitifler içimizde dolaşması, binlerce insanın yaşamının hiçe sayılması demek… Cinayete tam teşebbüs etmek demek!

Yakın zamanda sahte negatif raporu veren sağlık kuruluşlarının haberlerini duyabiliriz... Duyabiliriz de, bu işin siyaset ve bakanlıktaki uzantılarını görür müyüz, ondan pek emin değilim… Malum, "kandırıldık" diyerek sorumluluktan kurtulma imkânı var bu ülkede…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları