Ferudun Niğdelioğlu: "Ali Koç 'başkanlığı bırakıyorum' derse şaşırmam"

Ferudun Niğdelioğlu: "Ali Koç 'başkanlığı bırakıyorum' derse şaşırmam"
Günboyu Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan spor yorumcusu Ferudun Niğdelioğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u taraftar dışında kimsenin istemediğini ifade ederek "Başkan küstürülüyor. Ali Koç çıkıp da “Yapamadım, olmadı.” diyerek günün birinde başkanlığı bırakırsa hiç şaşırmam" dedi.

REHA KAZAR / GÜNBOYU

Spor yorumcusu Ferudun Niğdelioğlu, Günboyu gazetesine yaptığı açıklamada spor camiasında lobinin en ağır döneminin yaşandığını ifade etti. Ali Koç'u taraftar dışında kimsenin istemediğini söyleyen Niğdelioğlu, "Bu da hem takıma hem de camia içi ikiliğe neden oluyor. Başkan küstürülüyor. Ali Koç çıkıp da “Yapamadım, olmadı.” diyerek günün birinde başkanlığı bırakırsa hiç şaşırmam" ifadelerini kullandı.

Ferudun Niğdelioğlu... Ben her zaman değişik sorularla başlarım, severim. Bilinmeyen yönleri duymak, dinlemek isterim. Çocukluğunuz nerede, nasıl geçti ve en çok merak ettiğim, çocukluk yıllarınızda ne olmak isterdiniz?

Karmaşık ama bir o kadar da eğlenceli geçti çocukluğum, çok şükür. Benim hayalim zaten gazeteci olmak idi ve çocuk yaşta neredeyse gazeteci oldum diyebilirim. Güneş Gazetesi ilk görev yaptığım gazeteydi.

Her daim futbolun içinde kalıyoruz, futboldan daha uzak bir konumda başlangıç yapalım istedim. Mesela Sayın Niğdelioğlu'nun günlük hayatta futbol dışında yapmayı çok sevdiği şeyler nelerdir? Müzik, film, kitap, yemek?

Uzun yıllardır 23 kişilik sabah kahve gurubumuz var. Her sabah buluşur güncel, spor, siyasi konularda fikir alışverişi yaparız. Film izlemeyi ve özellikle gurme gibi belirlediğimiz ilginç restaurantlara yemek turu yaparız. Şehir de fark etmez. Pat diye İstanbul dışına da çıkabiliriz yemekler için.

Isınma turunu bitirip futbola geçelim. Fenerbahçe'nin önünde çok zor bir fikstür var. Sivas deplasmanı, Kadıköy'de Beşiktaş ve Rize deplasmanı. Ersun Yanal'ın kaderi mi belirlenecek acaba? Sizin düşünceleriniz neler?

Sivas ve Beşiktaş maçlarındaki sonuç pek çok konuda belirleyici olacak. Kaybedilen 17 puanın dışında özellikle 7-8 puan ekstra kayıp kulüpte çok can sıktı. Beklenmedik kararlar alınabilir. Samandıra’da 'Alisilin' özelliğinin devreye girme ihtimali var.

Diyelim ki Fenerbahçe'de teknik direktör değişikliği olacak. Gelecek kişi, mevcut kadroya Ersun Yanal'dan daha fazla etki edebilir mi?

Zaman gösterecek. Teknik karar alınacak bir süreç yaşanmadı henüz ama az önce de söylediğim gibi, ciddi kayıplar yaşandığı zaman çok radikal kararlar alınacaktır.

Taraftarların da çok merak ettiği ve ısrarla istediği transferler... Kolarov işi çıkmaza girdi, kanatta Moses bekleneni veremiyor. Kış transfer dönemine dair düşünceleriniz ve aldığınız istihbaratları sorsak?

Kolarov’dan söz alındı diye biliyorum ve ayrıca bir iki takviye için görüşmeler sürüyor. Özellikle kanat forvet ve stopere yeni ismler alınacak.

Bence en önemlisi sağ açık. Bir sağ açık gerek. 1 transfer yapma hakkım olsa ben acil sağ açık bulurum. Comolli'nin takıma etkisi nedir hep bunu düşünüyorum. Sizce Comolli'nin Fenerbahçe'ye katkısı var mı? Başarılı mı?

Chelsea forması giyen Pedro ile görüşme yapıldı. Kulübü kiralık vermek istiyor. Semih Özsoy görüşmeleri sürdürdü ama net bir adım atılamadı diye biliyorum. Bugün için Comolli başarılı değil ama gelecekte olur mu? Bilemiyorum. Çok da olumlu konuşamayacağım maalesef. Allahyar transferine onay vermesi bile bende ciddi soru işaretine yol açıyor.

Spor medyası... Ferudun ağabey siz TRT Spor'da bir programda yer alıyordunuz. Fenerbahçe'yi de çok kez -hakkınızı vermek gerek- savundunuz. En son apar topar bir şeyler oldu. Sizi artık TV'de göremez olduk. Medyada Fenerbahçe'ye, Fenerbahçeli kişilere bakış açısı nasıl? Sizin hissiyatınız, tecrübeleriniz bu konuda bize ne söyler?

Serdar Ali Çelikler bana dedi ki, “Fenerbahçeli yazarlara ekmek yok.” Aynen de öyle maalesef. Camia olarak hala iç çekişmeler var. Ersuncu, Aykutçu, Azizci, Alici olduğunu falan düşünüyorlar sonra da eleştiriliyorsun. Fenerbahçe'de başka camialar gibi birlik yok. Kötü durum.

Hani lobi muhabbeti var ya, hakikaten Fenerbahçe aleyhine bir lobi var mı yani medyada?

Açık açık konuşayım, lobinin en ağır dönemi yaşanıyor. Ali başkanı kimse istemiyor taraftar dışında. Bu da hem takıma hem de camia içi ikiliğe neden oluyor. Başkan küstürülüyor. Ali Koç çıkıp da “Yapamadım, olmadı.” diyerek günün birinde başkanlığı bırakırsa hiç şaşırmam.

Farklı başladık, farklı bitirelim. Kurt hocalardan Daum... Daum ile sizin yakın olduğunuzu biliyorum. Daum'un, Ortaköy Camii'ne çok kez gittiğini biliyoruz. Kendisiyle hiç bunu konuştunuz mu? Saha dışında çok renkli biriydi kendisi.

Christoph Daum farklı sözler edebilen, bakış açısı bambaşka bir insan. Onun da artıları ve eksileri var elbette. Çok maç izler, sürekli notlar alır. Dinlere saygılı biri ve dua etmeyi sever. Bu camii konusunda da iyi hissettiğini söylemişti bana. Hatay’da hristiyanların hacı olabileceği bir ayin var. Son gelişinde orada bir kilise ayinine katılıp hacı da oldu.

Söyleşinin son sorusuna geldik. Çoğu genç arkadaşımız gazeteci, spor yazarı olup futbolun içinde kalmak istiyorlar. Onlara verebileceğiniz tavsiyeler var mıdır?

Artık sosyal medya var, herkes muhabir, herkes yazar-çizer. Bu yüzden spor yazarlığının pek ömrü kalmadı. Hiçbir gence tavsiye etmiyorum. Çağa uygun farklı sektörlerde, özellikle de enerji ve havacılık sektörlerini gençlere tavsiye ederim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar