Feramuz Üstün'den AKP'li Alpay Özalan'a 'Davutoğlu' tepkisi

Feramuz Üstün'den AKP'li Alpay Özalan'a 'Davutoğlu' tepkisi
Ahmet Davutoğlu'nun yazdığı Duruş isimli kitabına gönderme yaparak "Duruş isimli kitap yazarak duruş sahibi olunmuyor. "Dönüş" isimli kitap yazmalıymış Ahmet Davutoğlu" ifadelerini kullanan AKP'li Alpay Özalan'a Gelecek Partili Feramuz Üstün'den çok sert tepki geldi.

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Selahattin Demirtaş'ın tutuklu yargılanmasına onay vermediğini açıklamasının ardından AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'dan Davutoğlu'na dikkat çeken bir gönderme geldi.

Ahmet Davutoğlu'nun Duruş adlı bir kitap yazdığını hatırlatan Özalan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Duruş" isimli kitap yazarak duruş sahibi olunmuyor. "Dönüş" isimli kitap yazmalıymış Ahmet Davutoğlu" ifadelerini kullandı.

"BEYNİ İLE BAĞIRSAKLARI YER DEĞİŞTİRMİŞ"

Özalan'ın Davutoğlu'na ilişkin sözlerine Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün'den çok sert tepki geldi.

Alpay Özalan'ın futbolculuk kariyerine gönderme yapan Üstün, AKP'li vekilin paylaşımını alıntılayarak "Hatırlıyorum bu sayın vekil bir keresinde topculuk döneminde kafayı direğe çarpmıştı. O zaman olsa gerek beyni ile bağırsakları yer değiştirmiş" şeklinde konuştu.

 

NE OLMUŞTU?

AKP'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör soruşturmasında tutuklanan HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkında geçtiğimiz gün verdiği bir röportajda dikkat çeken değerlendirmelerde bulunmuştu.

Selahattin Demirtaş hakkında nihai hükümlerin verilmediğini belirten Davutoğlu, AİHM'in de serbest bırakılma çağrısını hatırlattı ve bu tutuklu yargılamaya onay veremeyeceğini dile getirmişti.

Karar gazetesine konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Demirtaş'a ilişkin açıklamaları şöyle:

"Onların siyasal haklarını savunmak da benim görevim. Ve bu onlarla ihtilaf etsem bile onlara oy veren vatandaşlara saygımın bir gereği olarak haklarını savunurum. Bütün bunları şunun için söylüyorum; ister Demirtaş olsun, ister kim olursa olsun bu ilkeler onlar için geçerlidir.

Bu bağlamda tutuklu yargılamaya zaten esastan karşı olduğum için ve siyasi mücadelenin siyasal alanda olması gerektiğini düşündüğüm için Demirtaş’ın tutuklu olmasına ne ben ne partim bu çerçevede onay vermez yani olumlu görmez."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar