Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu belirsizliği

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu belirsizliği
Fenerbahçe'de takımın başında antrenmana çıkan Emre Belözoğlu hakkında önemli bir gelişme yaşandı.

Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın takımdan ayrılmasının ardından takımla birlikte antrenmana çıkan Emre Belözoğlu hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

Süper Lig'de Şubat ayında çıktığı 5 maçta yalnızca 2 puan toplayabilen Fenerbahçe'de, teknik direktör Ersun Yanal ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Sarı-lacivertlilerde takımın başında kimin geçeceği merak konusu olurken, dün Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Zeki Murat Göle ve Fatih Yıldız yönetiminde antrenman gerçekleşti.

Fenerbahçe, TFF talimatlarına göre şok bir gerçekle karşılaşıldı. Eğer Fenerbahçe takımın başında o ismi getirirse ağır bir cezayla karşılaşılabilir.

"TALİMAT OLMAZ DİYOR" 

Emre'nin antrenör olarak takımın başında sahaya çıkması 3. bir soruyu daha gündeme getirdi. Hürriyet Gazetesi yazarı Tahir Kum bu konuya açıklık getirdi: Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarına göre bir futbolcu aynı zamanda teknik direktör olabilir mi? Cevap çok net: "O-la-maz"

"TAKIMI HAZIRLAYAMAZ" 

O talimatın 9. Maddesi'nde de, "Bu talimatta belirtilen esaslar dışında hiç kimse, bir kulüpte bir teknik adamın görevini üstlenemez" denmiş. Bu kadar açık ve net. Geçtik, teknik adamlık lisansının veya kulüple imzalanan teknik direktörlük sözleşmesinin TFF'ye ibraz edilme zorunluluğunu, talimatta açıkça "Hiç kimse ilgili takımın statüsüne uygun kategorideki teknik adam lisansı, TFF'ye tescil edilmiş bir sözleşmesi olmaksızın, bir futbol takımını fiilen müsabakaya hazırlayamaz, yönetemez ve yönlendiremez" denmiş.

HAK MAHRUMİYETİ İDDİASI 

Ve hemen alt satırında da son noktayı koymuş: "Bu fıkra hükümlerini ihlal eden kişiler 1 yıl hak mahrumiyeti cezasıyla cezalandırılır. Bu kişilerin mensubu olduğu kişilerin kulüplerine de Süper Lig için 100 bin TL para cezası verilir."

DEMİRKOL YORUMLADI 

Mehmet Demirkol ise konuyla ilgili yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı; ''Sanırım Fenerbahçe'nin açıklamasında bir yanlışlık yapıldı. Bu olamaz çünkü. Talimatlara aykırı bir durum. Bunun bilinmiyor olması mümkün değil. Bu bir dil sürçmesi herhalde. Bu yapılamaz, bunun sonucunda men cezasına kadar giden bir süreç var. Çünkü Erkan Zengin konusunda da benzer bir risk ortaya çıkmıştı Karagümrük'te. Erkan Zengin'in sözleşmesine son verilmişti.

MAÇA MÜDAHİL OLAMIYOR

Emre Belözoğlu, tabii ki teknik kadro içinde yer alabilir ama resmen değil. Takımı hazırlıyor pozisyonunda da olamaz talimatlar gereğince. Maç esnasında kalkıp direktif veremiyor mesela.''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar