Fenerbahçe Kulübü kuruluşunun 114'üncü günü!

Fenerbahçe Kulübü kuruluşunun 114'üncü günü!
Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluşunun 114'üncü yıl dönümü kutlandı. Kutlama dönümü Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde düzenlendi.

Fenerbahçe Kulübü'nün mutlu günü!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1918 yılının 3 Mayıs'ındaki ziyarete atfen 3 Mayıs'ı kuruluş günü kabul eden  Fenerbahçe Kulübü'nün düzenlediği törene Başkan Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyeler ile Kongre Üyeler, amatör şubelerin yöneticileri, sporcular ve kulüp çalışanları katıldı. 

fenerbahce-kulubu-kurulusunun-114uncu-yilini-torenle-kutladi-4571-dhaphoto1.jpg

Törende Başkan Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin, Müze ve Tarih Kurulu Üyesi Selman Arınç birer konuşma yaptı. Sarı-lacivertli kulübün çalışanları adına Yönetim Kurulu Sekreteri Ebru Berk Ayaz da 'Cumhuriyet Kadınıyım' adlı şiiri okudu.


"134 YILINDA ATATÜRK BÜSTÜ STADIMIZA KONDU"


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Kıymetli Fenerbahçeliler, Yönetim Kurulu üyelerimiz, Değerli Kongre üyelerimiz, faaliyet gösterdiğimiz tüm branşları burada temsil eden sevgili genç sporcularımız, kulübümüzün emektarları, sevgili çalışma arkadaşlarım. Bu önemli günde hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Turhan beye, Selman beye konuşmaları için, Ebru hanıma da okuduğu şiiri için çok teşekkür ederim. Fenerbahçemizi tarihi bir günde başta Atamız olmak üzere bu önemli günde 3 Mayıs'ı anıyoruz. Kelimelerle tarifi zor bir duygu, kelimelerle tarifi zor bir günü, olayları anlatmaya çalışıyoruz. Fenerbahçemiz, kurulduğu günden bu yana ait olduğu toplumla beraber büyümüş ve pek çok badireler atlatmıştır. Gerektiğinde bağımsızlık uğruna isyan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile beraber, bu ülkenin kurucu değerlerini, kendine her daim ilke edinmiştir. Tarihi boyunca bayrağımızı dünyada gururla temsil eden sporcular yetiştirmiş, sarı lacivert sevdamızın 114. yaşını kutlamak, kutlarken de Fenerbahçe değerlerini nesilden nesile aktarılan bu büyük kültürü tekrar ve tekrar özümsemek için hep bir aradayız.

fenerbahce-kulubu-kurulusunun-114uncu-yilini-torenle-kutladi-4571-dhaphoto2.jpg

Fenerbahçemize her daim destek olan, takdir eden, sosuz muvaffakiyetler dileyen Ulu Önderimize minnetimizin ve saygımızın bir göstergesi olarak kendisinin büstü demin de ifade edildiği gibi 1934 yılında büyük bir törenle stadımıza kondu. Her zaman söylerim, Atamızın hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın onun yolunda yürüdüğü önemli olandır. Buna mukabil Atamızın, Kulübümüze olsan sevgisi, yakınlığı, ilgisi ve sıcak bağı pek çok anıda, bilgide, belgede mevcuttur. Evet, 1934 yılında büstü stadımıza kondu. O dönemin sporcuları, Fenerbahçeli çocuklar, yüzlerini Gazimizin büstüne dönerek, demin içilen andı söylediler. Bir kez daha söylemek istiyorum, bir kez daha paylaşmak istiyorum:

Büyük Atatürk, senin açtığın yolda, senin göstereceğin hedefe yürüyeceğimize, bizlere emanet ettiğin Cumhuriyeti koruyacağımıza, Türk ruhu, Türk asaleti, Türk sporculuğu ve mertliği ile senin peşinden geleceğimize, gözlerimizi senden ayırmayacağımıza ant içeriz."

fenerbahce-kulubu-kurulusunun-114uncu-yilini-torenle-kutladi-4571-dhaphoto3.jpg

"KUTSAL VE MUTLU GÜN"

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin, "Selam sana, saygı sana, sevgi sana ey benim kadim Kulübüm. Adın Fenerbahçe. Sayın Başkanım, çok değerli yönetim kurulu arkadaşlarım, dostlarım. Mazisinde şanlı bir tarih yatan büyük Fenerbahçemizin çok değerli üyeleri, sevgili taraftarlarımız ve geleceğimizin teminatı genç sporcularımız. Kulübümüzün gurur kaynağı olan bu çok anlamlı günde bizlerle birlikte olmanızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyor, herkesi en içten ve samimi duygularımla selamlıyorum. Malumlarınız olduğu üzere bugün Kulübümüzün kuruluşunun 114.yıl dönümü aynı zamanda da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kulübümüzü ziyaretinin 103.yıl dönümüdür. Bütün Fenerbahçelilere bu kutsal ve mutlu gün kutlu olsun. 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar