Fenerbahçe kaybetti, seri 1-1'e geldi

Fenerbahçe kaybetti, seri 1-1'e geldi
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı ING Basketbol Süper Ligi Play-off çeyrek final ikinci maçında Frutti Extra Bursaspor’a konuk oldu. Fenerbahçe, Tofaş Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 97-77 mağlup ayrıldı ve seri 1-1’e geldi.
 
Frutti Ekstra Bursaspor, Tofaş Nilüfer Spor Salonu''nda oynanan mücadeleye iyi başladı. Rakibi Fenerbahçe Beko karşısında üstünlük kuran Yeşil-Beyazlılar, maçın ilk çeyreğini 21-15 önce kapattı. Frutti Ekstra Bursaspor, Fenerbahçe Beko''yu konuk ettiği maçın ikinci çeyreğinde de iyi oyununa devam etti. Sarı-Lacivertliler''in Bursa''yı yavaşlatma çabası işe yarasa da ev sahibi takım 2. çeyreği 19-17 kazanarak, soyunma odasına 40-32 önde girdi.
 
BURSASPOR FİNAL BÖLÜMÜNE ÖNDE GİRDİ
 
Konuk ekip Fenerbahçe Beko, ilk yarıdaki görüntüsünden uzak bir şekilde soyunma odasından döndü. Karşılaşmanın 3. periyodunu kazanan Sarı-Lacivertliler, farkı ise sadece 1 sayı eritebildi. Bursaspor final bölümüne 68-61 önde girdi.
 
SONUCU ÜÇLÜKLER BELİRLEDİ
 
Frutti Ekstra Bursaspor, Fenerbahçe Beko karşısında kullandığı 38 üçlük şutta 23 isabet buldu. Yüzde 60,5 başarı oranı yakalayan Yeşil-Beyazlılar, 97 sayının 69''unu 3 sayı çizgisinin gerisinden bularak ilginç bir istatistiğe imza attı. Mücadelenin son bölümünü 29-16 önde kapatan Bursaspor, maçı 97-77 kazanarak, seride her şeyi son maça bıraktı.
 
Frutti Ekstra Bursaspor cephesinde ön plana çıkan oyuncular, Onuralp Bitim ile Adrew Andrews oldu. İkili, Fenerbahçe Beko potasına 97 sayının 47''sini gönderdi. 24 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile oynayan Onuralp, 6/9 üçlük isabeti buldu. Andrew Andrews ise 23 sayı, 6 ribaund, 4 asist kaydederken, 7/8 üçlük isabeti ile oynadı.
 
Çeyrek final serisinde iki galibiyet alan takım yarı finale yükselecek ve Gaziantep Basketbol – Darüşşafaka serisi galibiyle eşleşecek. Adını yarı finale yazdıracak takımın belli olacağı serinin üçüncü ve son maçı 19 Mayıs Perşembe günü saat 20.30''da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu''nda oynanacak.
 
SEYİRCİLER ARASINDA GERGİNLİK YAŞANMADI
 
Bursaspor''un futbolda 2. Lig''e düşmesi nedeniyle şehirde yoğun protestolar yaşanmış, futbolcuların can güvenliği tehlikeye girmişti. Bursaspor - Fenerbahçe maçı öncesinde Bursa yerel basınından kaynaklar, salonda yoğun bir protesto yapılacağını ve olayların büyümesinin muhtemel olduğunu belirtmişti. Yerel medya tarafından ortaya atılan bu iddia gerçekleşmedi ve maçta tansiyon yükselmedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar