İslam Memiş, dolar ve gram altında olabilecek düşüş için rakam verdi

İslam Memiş, dolar ve gram altında olabilecek düşüş için rakam verdi
Altın ve dolar fiyatı için bugün saat 21.00’de kritik bir karar açıklanacak. Piyasalar ABD Merkez Bankası Fed’den 28 yılın en sert faiz artırım kararını almasını bekliyor. Fed faiz kararı öncesinde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar yatırımcısı için yeni bir tahminde bulundu.

İSLAM MEMİŞ FED KARARINA SAATLER KALA UYARDI!

Altın ve dolar fiyatları ABD''de geçen hafta açıklanan enflasyonun beklentileri aşmasının ardından bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası''nın (Fed) para politikası kararlarına odaklandı.

GRAM ALTIN VE DOLAR

Tüm bu gelişmelerle dün dar bir bantta yatay hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,06 üzerinde 17,2744''ten tamamladı. Kur bugün yatay seyrini koruyor. Aynı dakikalarda Euro/TL yüzde 0,6 yükselişle 18,0890''dan, sterlin/TL yatay seyirle 20,7450''den satılıyor.

Dolar endeksi, dün 105,7 ile Aralık 2002''den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından bugün 105''in hemen üzerinde dengelendi. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,6 üzerinde 1,0480''den alıcı buluyor.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı ise dün düştüğü ve 16 Mayıs''tan beri en zayıf seviyesi olan 1.803 dolardan yüzde 0,7 artışla 1.822 dolara yükseldi. Gram altın fiyatı ise hafta başında 1043 liraya kadar yükselmesinin ardından dün 1005-1015 lira seviyelerinde hareket etmişti. Bu sabah ise 1010 liradan alıcı ile buluşuyor.

ALTIN VE DOLAR FİYAT TAHMİNİ

Yatırımcılar altın ve dolar fiyatlarına ilişkin fiyat tahminlerini araştırırken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten çok konuşulacak bir değerlendirme geldi. İslam Memiş, Fed faiz kararından sonra dolar ve gram altında gerileme olacağını söyledi. Dolar 15,88 TL barajına dikkat çeken Memiş, gram altın içinse gerileme sonrası 950 TL öngörüsünde bulundu. Gerileyen dolar ve gram altın için bu seviyelerin alım fırsatı doğuracağını belirten Memiş, Fed''in 75 baz puan artırımı haberleri sonucunda piyasalarda fiyatlanmaların başladığını vurguladı. Fakat piyasaların aksine Fed''in faiz kararının süreci bozacağını belirten Memiş, ciddi belirsizlik ve baskılanmanın olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar