FED, faiz kararını açıkladı

FED, faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası (FED), faizlerde değişikliğe gitmediğini duyurdu. Piyasaların yakından takip ettiği faiz kararını açıklayan FED, 1.50-1.75 aralığındaki faizlerde bir değişikliğe gitmediğini duyurdu.

 

FED yılın son toplantısında beklendiği gibi faiz oranında değişiklik yapmadı ve faizleri yüzde 1.75-1.50 aralığında bıraktı. FED metninden, ‘görünüme ilişkin belirsizlikler’ ifadelerini çıkardı.

FED yetkilileri ekonomik büyümeye ilişkin tahminlerini değiştirmezken, faiz tahminlerini aşağı çekti. FED, faiz oranlarını istikrarlı tuttu ve ılımlı ekonomik büyüme ile düşük işsizliğin, gelecek yılki ABD başkanlık seçimine kadar devam etmesinin beklendiğine işaret ederek borçlanma maliyetlerinin değişmeyeceği sinyalini verdi.

17 FED üyesinden 13’ü en azından 2021’e kadar faizlerde değişiklik beklemiyor. Diğer 4 üye ise 2020’de sadece 1 faiz artırımı bekliyorlar.

Kurum, 30 Ekim 2019’da gerçekleştirdiği toplantıda faizleri 25 baz puan indirmişti. FED’in faiz kararını açıklamasının ardından dolarda önemli bir hareketlilik yaşanmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar