Fazıl Say'dan İngiltere'ye vize tepkisi

Fazıl Say'dan İngiltere'ye vize tepkisi
Ünlü piyanist Fazıl Say'a, İngiltere'de konser vermesi için davet geldi. Vize için başvuruda bulunan Say'a yanlış vize verilmesinin ardından Say'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ünlü piyanist, "Kızgın değilim ama hak arıyorum, kendim için, ülkem için!" dedi.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, 8 Ocak 2020'de Wigmore Hall’da, 3 Mart’ta ise Barbican Centre’da konser vermek için teklif aldı. Bu teklifi kabul eden Say, söz konusu salonlardan gelen vize mektuplarını da dosyalarının içine koyarak geçen ay İngiltere Başkosolosluğu’na başvuruda bulundu.

Ancak Say’a yanlış vize verildi. Verilen vizenin başlangıç tarihi 8 Şubat’tı. Kşisel Instagram hesabında bir açıklama yapan ünlü piyanist, hatayı düzeltmek için konsolosluktan kimseye ulaşamadıklarını söyledi.

İşte Fazıl Say'ın o açıklaması:

“Bu yazımı İngilizler-Avrupalılar ve İngiliz meslektaşlarım umarım okur…. Okumaları dileğimle, şunu bilin, kızgın değilim ama hak arıyorum, kendim için, ülkem için!
Şu 3 resme bakalım…
Cetvelle çizilen sınırlar..
Ortadoğu’da, Kuzey ve Güney Afrika'da…
Cetvelle!
Hatta bir Güney Afrika ülkesi sınırları için derler ki; ‘Batılı albay, cetvelle çizerken cetveli tutan parmağına kalem çarpmış, haritada orada bombe olmuş’ 3. Resimde var.
Filozof Harari (Sapiens kitabı yazarı) yeni kitabında serzenişte; ‘1. Dünya Harbi’nden sonra ve ardında, emperyal güçler, cetvelle sınırları çizerken ne etnisitiye, ne dinlere, ne mezheplere en ufak bir saygı göstermemişlerdi, bedeli en ağır şekilde ödeniyor.'
Buna pek çok filozof şöyle katkıda bulundu zaten; ‘Hatta, iç savaşlar, terör, başkaldırılar yine emperyal güçler tarafından kendi kurdukları devletlere karşı güçlendirilmekte.
Çok acı hakikaten.

fazilsay1.JPG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar