Fayton kullanımının 3 ay durdurulmasına skandal tepki!

Fayton kullanımının 3 ay durdurulmasına skandal tepki!
İstanbul Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, Adalar’da fayton kullanımının 3 ay boyunca durdurulmasına tepki gösterdi. Ünal, "Ya Büyükşehir Belediyesinin yetkilileri ile meseleyi çözeriz ya da açlık eylemi yaparız" açıklamasında bulundu.

Adalar’da fayton kullanımının 3 ay süreyle durdurulmasının ardından İstanbul Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, açıklamalarda bulundu. Ünal yaptığı açıklamada İBB’ye tepki göstererek, "açlık eylemi yaparız"dedi.

Ünal yaptığı açıklamada “Şu anda elektrikli araç gönderilmesini doğru bulmuyoruz. Bu alanı da boşaltmayacağız. Ne ilçe ne de Büyükşehir Belediyesinden yetkili gelmedi. Ben 15 gün önce 3 aylık çalışma raporumu büyükşehirin sekreteryasına bıraktım. Dedim ki bu meseleyi beraber çözelim. Biz 3 ay çalışmayacağız. Kaçak ahırların yıkıldığını varsayalım. Biz 1500 - 1600 ata nasıl bakacağız. En az 800 tanesi kaçak diye nitelendirilen ahırlarda yaşıyor. Biz ne yapacağız. Ya Büyükşehir Belediyesi'nin yetkilileri gelir bu meseleyi çözer, hayır biz çözüme yaklaşmayacağız diyorlarsa ben ve tüm faytoncu esnafı arkadaşlar, eşlerimizle çocuklarımızla beraber bu iş sonlanana kadar açlık eylemi başlatacağız. Tüm atların da yularlarını alıp adaya serbest şekilde bırakacağız” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Adalar'daki atların ruam hastalığı test sürecinin tamamlanabilmesi için faytonlara at koşulmasının 3 ay süreyle durdurulduğunu açıklamıştı. Yerlikaya, itlaf edilen 81 atın sahipleri hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiğini belirtmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar