Fatma Şahin'in eşinin çalıştığı şirket ihaleleri topluyor

Fatma Şahin'in eşinin çalıştığı şirket ihaleleri topluyor
SANKO firmasının iştiraki ÇİMKO'nun Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki Gaski Enerji şirketinin 14 milyon lirayı bulan ihalelerini aldığı ortaya çıktı. Şahin'in eşi İzzet Şahin hala bu firma grubuna bağlı Süper Film şirketinde yönetim kurulu üyesi. Belediye Başkanı'nın da iş hayatına bu şirket grubunda başladığı biliniyor.

Cumhuriyet'in haberine göre, GASKİ Enerji Yatırım Hizmetleri İnşaat ve Sanayi Ticaret Şirketi'nin 2018, 2020 ve 2021 yıllarında yaptığı ayrı ayrı üç ihaleyi de ÇİMKO Çimento ve Beton Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kazandı. 2018 yılında yapılan “dökme çimento” alımı ihalesini kazanan söz konusu şirketle belediye arasında üç milyon lira üzerinden sözleşme imzalandı. İştirak şirketin 12 Mart 2020 tarihinde yaptığı “çimento alımı” işi ihalesinde ise ÇİMKO ile 3 milyon 537 bin 500 lira üzerinden anlaşıldı. İhalenin istisna usulüyle yapılması ve ihaleye tek teklifi veren şirketin söz konusu şirket olması dikkat çekti.
GASKİ Enerji’nin 14 Nisan 2021 yılında yaptığı “dökme çimento ve torbalı çimento alım işi” ihalesi için ise 7 milyon 518 bin 750 lira üzerinden sözleşme imzaladı. Bu ihale de istisna usulüyle yapıldı ve tek geçerli teklifi yine aynı şirket verdi. 21 Nisan 2021’de başlayan iş 21 Nisan 2022’de sona erecek.


ÇİMKO şirketi Adıyaman Çimento Fabrikası’nın 1995 yılında özelleştirilmesiyle çimento sektöre giren SANKO Holding’e ait. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kendi internet sitesinde yer alan biyografisinde SANKO’da iş hayatına başladığı ile 18 yıl boyunca İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştığı belirtiliyor.
 



 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar