Fatih Terim: "Gareth Bale bizde olsa..."

Fatih Terim: "Gareth Bale bizde olsa..."
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Real Madrid karşılaşması öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Terim, "Bale Galatasaray'da oynasa tabii ki memnun olurdum" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Real Madrid maçı öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kaybedecek bir şeyleri olmadığını söyleyen Terim, "Matematiksel olarak baktığımızda, çok net görebiliyoruz. Kaybettiğimiz takdirde Şampiyonlar Ligi değil, artık UEFA tarafına bakacağız, bakmak zorundayız gibi bir tablo var. Biz teknik adamlar, dışarıdaki söylemlerle içerideki eylemlerin beraber gitmesini isteriz. İnşallah da böyle olur. Dediğimiz gibi kaybedecek pek bir şeyimiz yok. Bu düşüncede olabiliriz ama baştan itibaren bu oyun içinde olmayabiliriz." ifadelerini kullandı.

"BALE BİZDE OLSA MEMNUN OLURUM"

Gareh Bale'in kadroda olmaması ile ilgili görüşleri sorulan deneyimli hoca, "Bu oynamazsa, bu oynarsa diye bir şey düşünmedik. Hangisi 1, hangisi 2 numara oynar, çok düşündükten sonra verilecek kararlardır. O yüzden az güçlü, çok güçlü diyemeyeceğim, hepsi güçlü oyuncular. Bale Galatasaray'da oynasa tabii ki memnun olurdum. Ama burada Real Madrid'in kendi oyuncularının oynayıp oynamamsı gibi bir konuyla ilgili çekimser kalmak istiyorum ama Bale'in iyi futbolculuğuna itirazım yok. Belki dünyanın en süratli oyuncularından, iyi bir solak. Oynatır ya da oynatmaz, bunun kararını teknik adam verir. Bu sadece Real Madrid'de değil, Galatasaray'da da, Juventus'ta da, Inter'de de, her yerde böyle. Bu niye oynamaz diye tarışma olur." cevabını verdi.

"KORKMAYI GEREKTİRECEK BİR ŞEY YOK"

Gol sorunu yaşamaları ile ilgili çözümün ne olacağı sorulunca Fatih Terim, "Gol atmamış olabiliriz ama Galatasaray gol kralları çıkarmış bir takım. Galatasaray felsefesi atak olan bir takım. Gol pozisyonu üretmiş ama gole ulaşamamış. 1,5 dakika içinde bulduğumuz 3 net pozisyondan birini gole çevirsek, oyun Galatasaray lehine gelecek ve başka bir oyun olacaktı ama Real Madrid karşısında 1-0 geriden oynamak kolay değil. Ne yapmamız lazım, gol atmamız lazım. Muhakkak burada Real Madrid ile oynamak kolay değil ama biz dünyanın her tarafında, her takımla oynadık. Kaybetmekten korkmayan bir takım istiyorum açıkçası. Kaybettiğinizde riziko bize, sorumluluk almak bize, oyuncuların herhangi bir şeyle alakası yok, o yüzden korkmalarını gerektirecek bir şey de yok. Burada Real Madrid'e yenilseniz size kim ne diyecek? Real Madrid'i yenerseniz olay." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar