Fatih Terim: Fenerbahçe'nin pres yapacağını biliyorduk

Fatih Terim: Fenerbahçe'nin pres yapacağını biliyorduk
Maç sonunda konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe'nin pres yapacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe'yi 3-1 yendikleri mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu. Maça iyi konsantre olduklarını söyleyen Terim, "Galatasaray'ın kazanması önemlidir. Dünkü Trabzonspor- Beşiktaş maçının çok keyifli olduğunu söylemek isterim. İlk 20 dakikayı düşünecek olursak oyun orada da kopabilirdi. Son 10 dakikada da oyun farklı yere gidebilirdi. Bugün Galatasaraylılar açısından önemliydi. Bütün hafta teoride ne çalıştıysak, arkadaşlarımız onu uyguladı. Bütün atakları iyi veya kötü sonuçlandırdık. Bir bütün halinde oynadık. Üç blok birleşti, tam profesyonel şekilde konsatre olduk. Bir değil, birçok gol pozisyona girdik" dedi. 

"İLK DEFA TEK MAÇ OYNADIK" 

3 puanın çok kıymetli olduğunu belirten Terim, "Biz Temmuz ayından bu yana ilk defa tek maç oynuyoruz.  Haftada 3 maç oynadığımızda çok ağır eleştiriler aldık. Her kaybettiğiniz puan sizi şampiyonluktan uzaklaştıracak. Allah'ın izni ile kayıpsız gideceğiz. Oyuncu tercihlerim Fenerbahçe'ye göre oldu. Fenerbahçe pres yapan bir takım ama biz alan daralttık" diye konuştu. 

Fatih Terim açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: 

"İKİ ORTA SAHA OYNAYACAĞINI BİLİYORDUK" 

"Oyunun gidişatı ile ilgili, penaltı pozisyonuna kadar bizim kalemize gelmedi. Fenerbahçe'nin iki orta saha oynayacağını bildiğimiz için, Kruse'yi de kilitleyelim dedik ve doğru oldu. Burada kaybettiğimizi düşünün ama siz en önemli deplasmanlarınızdan birini kazandınız. Bunun yankıları, etkisi tepkisi çok değişik oluyor.  Oyuncuların kendilerine güvenlerinde, takım olmalarında bu galİbiyet etkilidir. Bunu ben bazen oyunculara söylüyorum. Ben oynatmayacağım oyuncuya söyleyen biri değilim. Beni oyuncularım tanır. O oyuncu anlamıştır ki, ben taktik icabı yapıyorum böyle olması gerek. Forma vermediğim hiçbir oyuncu bana küsmez, verdiğim de teşekkür etmez.  Bizim geçen sene herhangi bir mental sıkıntımız yoktu" 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar