Fatih Portakal'dan Berat Albayrak'a: "Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir"

Fatih Portakal'dan Berat Albayrak'a: "Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir"
Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Bakan Albayrak'ın 'Kanal İstanbul' güzergahında aldığı arazilerle ilgili "Cumhurbaşkanı’nın damadı aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2012 yılında aldığı arazi tam Kanal İstanbul güzergâhında. Tesadüf müdür? Hayatta tesadüf diye bir şey yoktur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhından arazi aldığı iddia edildi. Albayrak, yaklaşık 13 dönümlük araziyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projeyi duyurduğu 2011 yılından bir yıl sonra satın aldı. Halen tarla vasfında olan arazinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul için değişiklik yapılan planda “konut alanı” sınırları içinde kalması dikkat çekti.

BAKAN ALBAYRAK’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın vekili avukat Ahmet Özel, Cumhuriyet gazetesinin “Damat işi biliyor” manşeti ile ilgili açıklama yaptı. Avukat Özel, "2012 yılında sahibi tarafından satışa çıkartıldığında, yabancı almasın düşüncesi ile imkanı olan her vatandaşın yapabileceği sıradan bir satın almayla Sayın Berat Albayrak tarafından satın alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal Bakan Albayrak'ın arazileri ile ilgili çıkan haberler hakkında şöyle konuştu:

"HAYATTA TESADÜF DİYE BİR ŞEY YOKTUR"

"Geldik Kanal İstanbul projesine. Birçok yönden bu projeyi tartışıyoruz. Montrö yönünden tartışılıyor. Siyasi iktidar ve muhalefet arasında bir rant üzerinden tartışma yaşanıyor. Geçen haftayı o şekilde geçirdik. Kimsenin günahını almayım ama bu kafa karıştıran bir haber. Bugün Cumhuriyet gazetesinin manşetiydi sevgili izleyenler. Cumhurbaşkanı’nın damadı aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2012 yılında aldığı arazi tam Kanal İstanbul güzergâhında. Tesadüf müdür? Hayatta tesadüf diye bir şey yoktur."

"ARAZİ YABANCIYA GİTMESİN DİYE ALINDI"

"O arazi yabancıya gitmesin diye alındı. Yabancı derken farklı insanlar almasın, aileden birisi alsın diye 13 dönümlük bir arazi aldığı gazete tarafında iddia ediliyordu. O zaman tarlaydı. Ama şu anda da tarla. Ama önümüzdeki günlerde plan değişikliğiyle birlikte konuta çevrilme olasılığı çok çok yüksek."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar