Fatih Karagümrük, Yeni Malatyaspor'u 3 golle yendi

Fatih Karagümrük, Yeni Malatyaspor'u 3 golle yendi
Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Fatih Karagümrük ile Yeni Malatyaspor mücadele etti. Karagümrük, rakibi karşısında 3 puanı 3 golle aldı.

Fatih Karagümrük, Yeni Malatyaspor maçı bitti

Fatih Karagümrük, Süper Lig’deki ilk maçına çıkıyor. İstanbul ekibi, Atatükr Olimpiyat Stadı’nda Yeni Malatyaspor’u ağırladı. Fatih Karagümrük, maçın henüz 2. dakikasında Süper Lig'deki ilk golünü attı. Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasına yapılan ortada top direkten döndü. Dönen topu tamamlayan Zukanovic, topu filelere gönderdi. Maçın 10. dakikasında Malatyaspor beraberlik golü şansını değerlendiremedi. Savunmanın arkasına kaçan Umut Bulut dar açıdan vuruşunu yaptı. Top yan ağlarda kaldı. Karagümrük golü bulduktan sonra Malatyaspor üst üste ataklar yapmaya çalışsa da son vuruşlarda etkili olamadı. 


Maçın 14. dakikasında Malataspor bir kez daha beraberlik golü için yüklendi. Fofana, sol kanattan çalımlarla ilerleyip, çapraz pozisyonda vuruşunu yaptı. Top kaleci Aykut'un üzerine gitti.Dakikalar 21'i gösterdiğinde Karim Hafez sol kanatta üç oyuncudan sıyrılıp ortasını yaptı. Penaltı noktasına süzülen topa Adem gelişine vurdu. Ama top farklı şekilde üstten auta gitti. Fatih Karagümrük, savunma arkasına atılan uzun toplarla etkili olmaya çalışıyor. Ancak şu ana kadar bu girişimlerinden fazla sonuç alamadılar. Dakikalar 35'i gösterdiğinde Sol kanattan Ramazan'ın kullandığı köşe vuruşunda Mevlüt kafayı vurdu. Herrera iyi bir refleksle topu çeldi. Karşılaşmada ilk yarı sona erdi. 

İkinci yarıda ilk atak Yeni Malatyaspor'dan geldi. 47. dakikada Umut'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Adem, Cueva'yı gördü. Cueva şut açısını ararken savunma araya girdi. Seken topla yeniden buluşan Adem, bu kez Fofana'nın önüne topu yuvarladı. Fofana'nın vuruşunda savunmadan seken top direğin hemen yanından dışarıya gitti.50. dakikada ise Malatyaspor'un Umut Bulut ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.Savunmanın hatası ile topla buluşan Umut Bulut, sağ çaprazdan ceza sahasına sokulup vuruşunu yaptı ve topu ağlara gnderdi. Ama yan hakemin bayrağı havaya kalktı.

Maçın 56. dakikasında Fatih Karagümrük farkı 2'te çıkardı. Hızlı kullanılan taç atışı sonrasında gelişen Fatih Karagümrük atağında sağ kanattan Ramazan'ın ön direğe çıkarttığı topa Sobiech dokundu ve topu filelere gönderdi.Golden bir dakika sonra ise Malataspor net bir pozisyonu kaçırdı. Sağ kanattan Cueva'nın kullandığı köşe vuruşunda Murat Akça kafayı vurdu. Ramazan topu çizgiden çıkarttı.Dakikalar 73'ü gösterirken, Eric Sabo'nun penaltı golüyle Karagümrük farkı 3'e çıkardı. Maçta başka gol olmadı ve Fatih Karagümrük, kendi sahasında Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup ederek Süper Lig'e 3 puanla başladı. 
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar