Fatih Dönmez'den elektrik ve doğalgaz açıklaması: Fedakarlık yapıyoruz

Fatih Dönmez'den elektrik ve doğalgaz açıklaması: Fedakarlık yapıyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, katıldığı canlı yayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarının vatandaşa en az şekilde yansıtıldığını söyledi.

"Zam yapmamak için fedakarlık yapıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalarda elektrik ve doğalgaz fiyatları ile ilgili olarak devletin fedakarlık yaparak fiyatların vatandaşa an az şekilde yansıtıldığını belirtti ve "Bundan sonra da uygulamalarımız devam edecek." dedi.

"TÜM DÜNYADA SORUN ORTAK"

Dönmez, tüm dünyada ortak sorunların yaşandığını, Türkiye'de ise vatandaşa yansıyan rakamların devlet olarak ciddi anlamda fedakarlık ve gerektiğinde süspanse edilerek ilerlendiğini belirtti.

"TEKNİK ALTAPI VE DOĞALGAZ ARZINDA SORUN YOK"

Doğalgaz arzında ve teknik altyapı olarak herhangi bir sorun olmadığı belirten Bakan Dönmez, kuraklık nedeniyle elektrik üretim miktarının azaldığını vurguladı.

"FEDAKARLIK YAPARAK VATANDAŞA EN AZ ŞEKİLDE YANSITIYORUZ"

Bakan Dönmez, doğalgaz fiyatlarındaki artış ile ilgili "Fedakarlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz. Konuta artan maliyetleri tam yansıtmıyoruz, bundan sonra da bu uygulamalarımız devam edecek. 

Doğalgaz ve elektrik faturalarının yarısını karşılıyoruz. Bu yıl 10 milyar metreküp fazla doğalgaz tüketiyoruz. Akaryakıtta vergi gelirleri 52 milyar lira oldu. Yıl sonuna kadar bu rakam daha da artacaktır. Eşel mobil sistemi devrede, desteğe devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar