Fatih Altaylı'dan bomba iddia... Biden'ın kampanyasına FETÖ desteği

Fatih Altaylı'dan bomba iddia... Biden'ın kampanyasına FETÖ desteği
Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Joe Biden'ın Türkiye'ye yönelik sözlerini köşesine taşıdı. Altaylı, kendisine gelen bilgileri paylaşarak, FETÖ ile bağlantısı bilinen bir derneğin Biden'ın kampanyasına ciddi para yardımında bunulunduğunu ileri sürdü.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Joe Biden'ın Türkiye'ye "Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Başkan seçilirsem Erdoğan'ı darbeyle değil seçimle devireceğim, muhalefete destek vereceğim." ifadelerini değerlendirdi. 

Altaylı'nın yazısında kendisine gelen bilgileri paylaşarak, "New York’ta bulunan ve FETÖ ile bağlantıları bilinen bir Türk Derneği Biden’ın kampanyasına ciddi para yardımında bulundu" ifadelerine yer verdi.

Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

Biden’ın aylar önce söylediği bir sözün yeniden tedavüle sürülmesi ilginçti.

Böyle şeyler durduk yere olmaz.

Olursa arkasında bir iş, bir sebep vardır.

Bu yüzden de bu mesele ile ilgili bilgisi olabilecek birkaç tanıdığımdan “bilgi” rica ettim.

Yakın çevresinde bulunan, Ortadoğu kökenli kişilerden bazı bilgiler topladılar benim için.

Gelen bilgiler şöyle:

  • Biden’ın çevresine sızanlar pek çok konuda kafasına saçma sapan şeyler sokuyorlar. O da bunları söylüyor.
  • Kendisine daha önce Suriye konusu ve Erdoğan-Trump ilişkileri soruldu. Saçma sapan cevaplar verdi.
  • Toplantılarından birinde Fransızlar zamanından kalma bir Suriye haritası paylaştı. Orada bulunan Türk-Arap asıllı bir kişi bu haritanın yanlış olduğunu söyledi. Daha sonra geldiğinde teşekkür etti düzelttiği için.
  • Biden’in Amerikan başkan adaylarının tümünün yaptığı gibi küçük gruplarla düzenlediği toplantılar var. Bu toplantılara Pensilvanya’dan özellikle gönderilmiş Afro-Amerikalılar mutlaka katılıyor. Bunların dışında FETÖ etkisindeki Amerikalılar da ellerine tutuşturulmuş soru kağıtlarından okudukları sorularla Joe Biden’ı yönlendirmeye çalışıyorlar.
  • Suriye konusunda güncel bilgileri oldukça iyi ama Türkiye konusunda zayıf.
  • Türkiye’nin gündemindeki konunun açılmasına neden olan soruyu soran Pensilvanya’dan özel olarak gönderilmiş Afrika-Amerikalı biri. Otobüs bileti dahil tüm giderleri FETÖ organizasyonu tarafından karşılanmış. 
  • FETÖ’nün yıllardır oluşturduğu lobi Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump’ın kanka olduğunu, Türkiye’nin Biden’a karşı çalıştığını işliyorlar ve Biden buna inanmış vaziyette. Türkiye’nin Trump’a para desteği sağladığını bile söylüyorlar.
  • New York’ta bulunan ve FETÖ ile bağlantıları bilinen bir Türk Derneği Biden’ın kampanyasına ciddi para yardımında bulundu.
  • Bunların yanı sıra Biden’ın Türkiye’ye eskiden kalma bir hesabı da var. Oğluna ait bir şirkete Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon yataklarının işletilmesi ile ilgili bir konuda geçmişte ret yanıtı verilmiş.
  • Bunlara ek olarak Başkan Yardımcısı olarak açıklanan Kamala Harris’in Kaliforniyalı olmasının da etkisiyle buralarda güçlü olan Ermeni ve Rum lobileri ile çok yakın ilişkileri var.
  • Harris’in kocası Douglas Emhoff da Holywood’da etkili bir hukukçu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar