Fatih Altaylı konuştu: "Muhalif olursan ekmek bile yok diyor" utanmazca

Fatih Altaylı konuştu: "Muhalif olursan ekmek bile yok diyor" utanmazca
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Prof.Dr. Özgür Demirtaş'a yönelik mesajı nedeniyle Prof. Dr. Atilla Yayla'ya ağır ifadelerle dolu bir cevap verdi.

Fatih Ataylı, "Sahte bir özgürlükçüden, liberal tehdit" başlıklı yazısında şöyle dedi: Profesör Özgür Demirtaş'ı bilirsiniz. Sosyal medyada oldukça aktif ve büyük bir takipçi hatta daha doğru bir tanımla "taraftar" kitlesi var. Muhalif tavrı ve bilgili yorumları ile iktidar karşıtlarının sempati, iktidar yanlılarının ise eleştirel gözle baktıkları bir isim. Bu yüzden de iktidara yakın isimler, her fırsatta Özgür Demirtaş'a saldırmayı bir görev addediyorlar. Yıllar önce Çalık Holding'e yaptığı bir iş başvurusu bile büyük mesele haline getirilip aleyhine kullanılabiliyor.

TAM BİR FİKİR ÇÖPLÜĞÜ 

Ya da Akbank'ın bilgi işlem sisteminin çökmesi, bu bankanın yönetim kurulu üyesi olması nedeniyle Özgür Demirtaş'ın bilgisizliğinin ve beceriksizliğinin kanıtı olarak sunulabiliyor. O da "Ben yapmadım Davutoğlu yaptı" diyemediği için, yorulmadan tüm bunlarla kavga ediyor. Sonuç olarak tüm bunlarda beni ilgilendiren hiçbir şey yok. Ancak dünden beri tartışılan mesele gerçekten rezalet. Kendini liberal olarak tanımlayan ve bana göre geçmişi tam bir fikir çöplüğü olan Atilla Yayla adlı bir profesör Özgür Demirtaş'a saldırdı.

İLGİNÇ BİR DURUM DOĞRUSU

Fikri eleştiri falan yaparak değil. Aynen şöyle dedi: "Adam Akbank yönetim kurulu üyesi ve böylesine partizan. İlginç bir durum doğrusu. Banka buna nasıl müsaade ve tahammül ediyor anlamak zor." Çok açık ki, Yayla isimli şahısın derdi partizanlıkla değil. Yönetim kurulu üyesi iktidar partisinin partizanı olsa sorun yok. Dert muhalif olmasıyla ilgili ve sözde liberal Yayla, Akbank'a çok açık mesaj veriyor, "Ya muhaliflikten vazgeçirin ya da kovun bu adamı."

SORUN ÇIKARDIĞI KOKUDA…

Net bir tehdit. "Muhalif olursan ekmek bile yok" diyor açıkça. Utanmazca. Bakın bunu söyleyen iktidar yanlısı yazar, gazeteci, siyasetçi olsa bana ne der geçerim. Ama bunu söyleyen liberal, özgürlükçü olduğunu iddia eden bir yaratık. Bir dostum bu Atilla Yayla'dan söz ederken "Süpermarketlerde plastik kutular içinde satılan beyaz şey ne kadar yoğurt ise Atilla Yayla da o kadar liberaldir" demişti. Bence haksızlık etmiş. Çünkü sorun renginde değil çıkardığı kokuda…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar