Fatih Altaylı: "Kadirova davasına yeni savcı atanmalı"

Fatih Altaylı: "Kadirova davasına yeni savcı atanmalı"
Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'li milletvekili Şirin Ünal'ın evinde intihar ettiği iddia edilen Nadira Kadirova'nın ölümünde şüpheler olduğunu ve davaya bakan savcının değişmesi gerektiğini söyledi.

AKP İstanbul Milletvekili emekli general Şirin Ünal’ın evinde cansız bedeni bulunan 23 yaşındaki Nadira Kadirova'nın ölümüyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 1 yıldır yanında çalıştığı Ünal'ın beylik silahıyla intihar ettiği öne sürülen Kadirova'nın ölümüyle ilgili dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e çağrıda bulunan Altaylı, otopsinin çok hızlı yapıldığını ve tanıklara müdahale edildiğini savunarak olayın şüphe barındırdığını söyledi. 

Soruşturmaya yeni bir savcı atanması gerektiğine vurgu yapan Altaylı, şöyle devam etti:

“Otopsinin çok hızlı bir biçimde yapılmış olması, tanıklık yapması muhtemel kişilere Emniyet’te ‘vebal’ hatırlatmaları yapılmış olduğunun ortaya çıkması falan olayın giderek daha “garip” bir hal almasına neden oldu.  Bu saatten sonra, bu davanın, bu sorgulamayı yürüten savcılık tarafından yürütülmesi, kamuoyu vicdanında ciddi bir ‘rahatsızlık’ yaratacaktır.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar