Faik Öztrak: "İktidar yönetemiyor, ülke savruluyor"

Faik Öztrak: "İktidar yönetemiyor, ülke savruluyor"
CHP sözcüsü Faik Öztrak, katıldığı bir canlı yayın programında AKP'ye sert sözlerle yüklendi. Öztrak, devletin tüm kurumları tahrip olmuş vaziyette olduğunu ifade ederek "Burada bir yönetememe, savrulma sorunu var" değerlendirmesinde bulundu.

"İktidar yönetemiyor, ülke savruluyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Halk TV’de yayımlanan “Türkiye Nereye?” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşte Öztrak'ın açıklamaları:

Biz erken seçim talep etmeyeceğiz. İktidarın halka sözleri var. Bu rejimi kurunca çok hızlı karar alacağız, her şey çok daha iyi olacak dediler ama bu tek adam rejimi kurulduktan beri her şey daha kötüye gidiyor. Gelir azalıyor, işsizlik ve enflasyon artıyor. Her geçen gün insanların durumu bozuluyor. “Bu kardeşinize oy verin, ne faiz ne enflasyon kalacak” dediler. Millete verdikleri sözleri tutsunlar. Ama gün gelir derlerse ki “Biz millete verdiğimiz sözleri yerine getiremiyoruz, biz ülkeyi yönetemiyoruz, biz erken seçime gitmek istiyoruz”, ona da hayır demeyiz. Yönetemeyen gider ama biz erken seçim talep etmeyeceğiz.

İKTİDAR YÖNETEMİYOR, ÜLKE SAVRULUYOR

Manzara açıktır. Ciddi bir yönetme problemiyle karşı karşıyayız. Devletin tüm kurumları tahrip olmuş vaziyette. Ordusu, maarifi, maliyesi… Devlet bir takım memurları seçmiş, göreve almış, yurtdışında yüksek lisans ve doktora yaptırmış. Bu kıymetli elemanların çoğu havuzda kalmış. Geçmişte kriz yönetmiş bu elemanları kullanmıyor. Liyakat yok. Bugün AK Parti Genel Başkanı’nın damadı ekonomiyi yönetiyor. Dünyanın hiçbir düzgün ülkesinde yönetici, damadını ekonominin başına getirmez. Bunun liyakat nedeniyle olduğuna kimseyi inandıramazsınız. Ekonomide Nobel ödülü aldıysa o başka. Onda bile insanlar bir bakarlar. Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklediler. Bürokrasi kendi içinde birbirine giriyor. Burada bir yönetememe, savrulma sorunu var. Bu giderek daha ciddi şekilde ortaya çıkıyor.

YA İŞSİZLİK YANLIŞ, YA MİLLİ GELİR YANLIŞ

Türkiye 3 çeyrektir daralıyor. Ben ekonomiyi takip ederken bazı rakamlara özellikle bakarım. Bunlardan biri işsizlik. Mesela 2009 yılında birinci çeyrekte Türk ekonomisi yüzde 14,4 daraldığında işsizlik yüzde 14,8 idi. Bu yıl birinci çeyrekte işsizlik yüzde 14,7 ama ekonomideki daralma yüzde 2,4. Ya işsizlik yanlış ya büyüme yanlış. TÜİK verileriyle ilgili olarak ciddi endişeler var. Eylül ayında yüzde 6’nın üzerinde aylık enflasyon açıkladı. Başkan Yardımcısı hemen değiştirildi ve yerine Damadın arkadaşı getirildi. Bugün Türkiye’de TÜİK’in rakamlarına kimsenin güveni kalmadı.

TÜRKİYE’Yİ YÖNETENLER HER TÜRLÜ YANLIŞI YAPTILAR

2013 yılından beri ekonomi kötüye gidiyor. Ne oldu? 2013’te ABD Merkez Bankası Başkanı artık para basmayacaklarının işaretini verdi. Bu işaret önemliydi ama Türkiye’de iş başında olanlar bunu okuyamadılar. Türkiye’ye sıcak paranın yağmaya devam edeceğini zannettiler. Ekonominin içsel dayanıklılığını sağlayacak önlemlerin alınması gerekiyordu ama almadılar. Sermayenin giderek daha seçici olduğu bir dönemde, Türkiye’de sermayeyi ürkütmek için her şey yapıldı. Bir de aynı dönemde Cumhurbaşkanı, alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağını söyledi. Hukuk devleti perişan edildi, demokrasinin kalitesi hızla düşürüldü. Bu ülkede yatırımcı hakkını arayıp arayamayacağı konusunda şüpheye düştü. Yerli de yabancı da yatırımı kesti. Uzun yıllardır eğitim konusunda ciddi sorunlarımız var. Her iki üç yılda bir bakan değişti. Her bakanla da eğitim sistemi değişti. Uluslararası sınavlarda Türkiye çok sıkıntılı bir yerde. Yatırım yok, yatırım olmayınca doğru düzgün üretim yok, işgünün eğitimi yok, dolayısıyla verimli değil. Bu tabloda rekabet edemiyorsunuz. Bir de dışarıdan gelen sıcak parayı yönetemiyorsunuz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar