Fahrettin Koca'nın bile haberi yokmuş

Fahrettin Koca'nın bile haberi yokmuş
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı basın açıklamasında haftasonunda sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağını açıklamıştı. Ancak İçişleri'nden tam tersi karar geldi.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yaptığı basın açıklamasında haftasonu sokağa çıkma yasağı uygulamasının düşünülmediğini söylemişti. 

Koca yaptığı açıklamada, "Sokağa çıkma kısıtlaması, bildiğiniz gibi daha çok özellikle en son 15 ilimizde gerçekleşmişti. İllerdeki geçişlerin kısıtlandığı durumda daha çok uyguladığımız bir durumdu. Önümüzdeki dönemde sokağa çıkmayla ilgili genel bir düşünce yok. İl bazında, illerde vakaların dağılımında bir değişiklik olursa, o durumda gerektiğinde illerde her zaman karar almak olabilir. Bilim Kurulunun böyle bir önerisi oldu. Gerektiğinde iller bazında, vaka durumuna göre gündeme her zaman gelebilir" diye konuşmuştu. 

İçişleri Bakanlığı'ndan tam tersi bir açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Haftasonu sokağa çıkma yasağı Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde uygulanacak" denildi. 

AÇIK OLAN İŞLETMELER

Buna göre, 15 ilde; 05 Haziran ile 06 Haziran 2020 tarihi saat 24.00 ile 07 Haziran 2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlamanın olduğu cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar