Fahrettin Koca'dan coronavirüs açıklaması

Fahrettin Koca'dan coronavirüs açıklaması
Coronavirüs ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu an 60 kişi olduğunu, bu 60 kişi içinde sağlık belirtisi, soğuk algınlığı olan 3 kişi gözetime aldık. Kum kenti geçmişi olan 10 kişiyi ayrı bir yerde barındırıyoruz, onları takip etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gürbulak Sınır Kapısı'nda coronavirüse dair açıklamalarda bulundu

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle;

Coronavirüs salgını tüm dünyayı tehdit ederken, özellikle komşumuz İran'ın Kum kentinde ölü sayısı giderek artıyor. İran 19'unda ölü bilgisini verdikten sonra, sınırda bütün gelen vatandaşlarımızın taramalarını yapıp hastane ortamında karantinaya almıştık. 2 gün sonra da hava ve kara geçişlerini durdurmuştuk. Kara yoluyla gelmek isteyen vatandaşlarımıza özellikle sınır bölgesinde Sahra hastaneleri kurarak vatandaşlarımızın sağlık taramalarını yaparak, soğuk hastalığı olan hastalarımızı karantinaya alarak, 14 gün izolasyona almayı, sağlıklı olan kişilerle ilgili de 24 veya 48 saat gibi, emin olduktan sonra ev ortamında sağlık personelinin takip etmesiyle izolasyonda tutmak istiyoruz. 

Sınırda oluşturduğumuz sahra hastanelerini yerinde görmek için bugün gelmiş olduk. Demin yerinde ziyaret ettim, vatandaşlarımızla iletişim kurduk. Şu an 60 kişi olduğunu, bu 60 kişi içinde sağlık belirtisi, soğuk algınlığı olan 3 kişi gözetime aldık. Kum kenti geçmişi olan 10 kişiyi ayrı bir yerde barındırıyoruz, onları takip etmek istiyoruz. 

İran'da olan vatandaşlarımızın sınırı zorlamamasını, evlerinde kalarak maskeli olmalarını, el yıkamalarını, yakın temastan uzak durmalarını, sınırdan belli şartlarda alınacaklarını, 14 gün gözetim altında olacaklarını, buna göre gelmelerini söylüyoruz. 

37 arkadaşımız aktif çalışıyor. Şu an kapasitemiz birkaç saat içerisinde 120, 130'a çıkmış olacak. Burada emin olduktan sonra hastane veya gözetim altına almak için çaba halindeyiz. 14 gün zaman diliminde takipte olacağımızı, bunu bilerek gelmelerini vurguluyoruz. 

Dünya Sağlık Örgütü'ne bilim kurulundan iki arkadaşımız gitti, sadece nasıl takip ettiğimize örnek olsun diye söylüyorum, ABD halen Güney Kore'den gelen vatandaşlara termal kamera uygulanıp uygulanmayacağını tartışıyor, biz ilk günden beri takipteyiz. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar