Fahrettin Koca: "14 günlük karantina süresi kısalabilir"

Fahrettin Koca: "14 günlük karantina süresi kısalabilir"
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu durum değerlendirmesi için altıncı kez toplandı. Toplantının ardından Bakan Fahrettin Koca Türkiye'de şu ana kadar coronavirüsü vakası görülmediğini belirterek, Çin'den tahliye edilen ve Ankara'da karantina altında tutulan kişilerde hastalık bulgusuna rastlanmadığını belirterek karantina süresinin 14 günden daha sürebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu 6.toplantısını Ankara'da gerçekleşti. Toplantının ardından Türkiye'de corona virüsü önlemlerine karşı açıklamalarda bulunan Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar,

''Corona virüsü şu ana kadar 26 ülkede daha görülmüştür. Çin dışında görülen hasta sayısı 177 olarak belirtildi. Ülkemizde ise şu ana kadar hiç görülmemiştir. Virüsün ülkemize girmemesi için büyük gayret gösteriyoruz. Dün tahliye ettiğimiz vatandaşlarımızın hiçbirinde hastalık söz konusu değildir. Aslında tahliye edilen kişiler uzun süredir Çin'de izole durumdaydılar. Bilim Kurulu doğrultusunda 14 gün boyunca gözlem altında tutulacaklar. 14 günün ardından normal hayatlarına dönebilecekler. Şu ana kadar herhangi bir hastalık bulgusu görülmedi'' dedi.

OKULLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Bakan Koca sözlerine şu şeklinde devam etti:

''Yarın bildiğiniz gibi okullar açılıyor. Malum kış aylarındayız ve solunum yolu hastalıkları artmaktadır. Bu yüzden velilerimiz dikkatini çekmek ve tedbirleri hatırlatmak isterim. Sınıflar ve diğer alanlar sık sık havalandırılmalı, eller düzenli olarak yıkanmalıdır. Özellikle hapşurmadan sonra eller mutlaka yıkanmalıdır. Bilim Kurulunca hazırlanan bilgilendirme notları, Milli Eğitim Bakanlığımız aracılığıyla velilerimize ulaştırılacak''

14 GÜNLÜK KARANTİNA SÜRESİ KISALABİLİR

18 kişi hakkında numune çalışması da yapıldığını da belirten Koca, ''Bugüne kadar toplam çalışılan vaka sayısı 103 oldu. Ankara'da gözetim altında olan vatandaşlarımızın ise numuneleri alındı. Sanırım yarın numune sonuçlarını açıklarız. 14 günlük belirlenen sürenin ise en fazla 14 gün olmasını düşünüyoruz. Bu süre kısalabilir'' dedi. 

ÇİN'DEN GELEN UÇAKLAR VE YOLCULAR

''Termal kamera ve diğer önlemler devam etmektedir. Bu süreçte biz ilave edeceğimiz ilkeler olacak ve bu ilkeleri yarın açıklamış oluruz. Ve hangi durumlarda nereye müracaat etmelerini gerektiğini ise bildiriyoruz'' diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar