Facebook'un kripto parası ile ilgili yeni gelişme...

Facebook'un kripto parası ile ilgili yeni gelişme...
Facebook’un çıkaracağı ve hem finans dünyasında hem de kripto para sektöründe merakla beklenen kripto para ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşanıyor.

Investing Türkiye'de yer alan habere göre, kripto para sektörüne yapacağı etki büyük bir merakla beklenen Globalcoin adlı kripto para için son dönemde yaptığı temasları sıklaştıran Facebook’un, son dönemde bu konu ile ilgili olarak Amerikan Vadeli İşlemler ve Emitalar Komisyonu olarak da bilinen CFTC ile görüştüğü ifade edildi.

Yapılan haberlere göre, CFTC başkanı Giancarlo ile görüşen Facebook (NASDAQ: FB ) yetkilileri, ödeme alanında kullanılması beklenen bu kripto para ile ilgili olarak bazı fikir alış verişinde bulundu.

Facebook’un bu yeni çıkaracağı kripto paranın regülasyon durumuna çok dikkat ettiği ifade edilirken, bu alanda yapılacak bazı hamleleri de önceden ön görmeye çalıştığı kaydedildi.

Firma yetkilileri ile yapılan görüşmede ise CFTC yetkililerinin, bu ilgili ürünün kendi gözetimleri altına girip girmediği konusunda bazı çekinceleri olduğu ifade edilirken, gelecekte bu konu ile ilgili olarak daha yeni ifadeler söylenebileceği de belirtiliyor.

Kripto paranın listeleneceği borsalar ile ilgili olarak da ciddi çalışmalar içerisinde olan Facebook’un, başta Gemini ve Coinbase olmak üzere birçok farklı borsa ile temas halinde olduğu da gelen haberler arasında.

Aynı zamanda Zuckerberg, ilgili kripto para hakkında İngiltere Merkez Bankası başkanı Mark Carney ile de bir araya gelmişti. İki tarafın da, bu ödeme sisteminde kullanılacak kripto para ile ilgili olarak fikir alış verişinde bulunduğu kaydedilmişti.

Facebook, Kripto Parası İçin CFTC ile Görüştü yazısı ilk olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar