Facebook Trump yanlısı 690 hesabı kapattı

Facebook Trump yanlısı 690 hesabı kapattı
Sosyal medyanın propaganda aracı olarak kullanılması ve sahte hesaplarla imaj kurtarmaya çalışılması üzerine Facebook harekete geçti. Facebook son olarak yapay zeka tarafından yönetilen Trump yanlısı 690 hesabı kapattı.

Donald Trump, 2017’de beklenmeyen bir seçim zaferiyle başkanlık koltuğuna oturmuştu. Seçmen tercihlerinin Trump lehine değişmesi için sosyal medya sektörüne milyonlarca dolar döküldüğü, Rus diplomatlar ile bilgisayar korsanlarının bu işe mali ve teknik destek verdiği ileri sürülmüştü.

Trump aleyhine soruşturma açılmıştı. Dünya gündemini adeta Twitter üzerinden yöneten Trump, başkanlığın verdiği güç kadar yine sosyal medya sayesinde bu suçlamalardan kurtulmuştu.

MANİPÜLASYON SEKTÖRÜ

Trump; muhalefet gösterenleri sosyal medyada ‘hain’ ilan edip aleyhlerinde kampanya yürüterek bezdirdi. Bürokratları Twitter üzerinden kovdu, savcıları istifa ettirdi.

Sosyal medyanın parlak vitrini arkasındaki kirli oyunların iktidar için ne kadar önemli olduğunu kanıtlayan Trump, dünyanın dört bir yanındaki siyasilere ‘ilham’ verince manipülasyon sektörü milyarlarca dolarlık bir pastaya dönüştü. Facebook kullanıcılarının gizli bilgilerinin büyük paralar karşılığında satıldığı ortaya çıktı.

TWİTTER 5 BİN 900 HESABI KAPATTI

Sosyal medya devleri şimdi imaj düzeltme çabasında. Twitter önceki gün; Trump’ın yakın müttefiki Suudi Arabistan’ın finanse ettiği 5 bin 900 kullanıcı hesabını kapattı. Facebook da Trump yanlısı propaganda yapan 690 hesabı dondurdu. Hesapların arkasında Vietnam merkezli Epoch adlı şirket olduğu belirtildi.

Bu hesapların ‘yapay zeka’ kullanılarak sahte kamuoyu yarattığı kaydedildi. Profil fotoğraflarının dahi gerçek olmadığı, seçmenlerin eğilimlerini ve duygularını etkileyecek şekilde yapay zeka tarafından değiştirildiği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar