F1 Pilotu Lewis Hamilton'dan İstanbul Park eleştirisi

F1 Pilotu Lewis Hamilton'dan İstanbul Park eleştirisi
Efsane F1 pilotu Lewis Hamilton İstanbul Park'ın zeminini çok sert sözlerle eleştirdi. Hamilton, "Mükemmel bir pist ve zemini yeniden asfaltlarken milyonlar harcadılar ancak bu kadar çok para harcamak yerine belki de temizlemek yeterli olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Michael Schumacher’in 'Formula 1’de en fazla şampiyonluk yaşayan pilot’ rekorunu kırmak için İstanbul'daki yarışı kazanmak isteyen Lewis Hamilton'dan İstanbul Park eleştirisi geldi.

RESMEN REZALETTİ

Hamilton, "Nasıl oluyorsa bu zemin oldukça pürüzsüz. Pistler eskidikçe asfalt arasındaki açıklıklar büyür, böylece lastikler daha iyi çalışır, ancak buradakinde asfaltlar aşırı kapalı, oldukça düz ve parlak ve bence konulan yağ veya koydukları her neyse asfalttan sızıntı yapıyor. Resmen rezaletti" dedi. 

"ASFALTLAMAK YERİNE TEMİZLENEBİLİRDİ"

Pistin kayganlığından ve sürüş yapmanın zorluğundan yakınan şampiyona lideri Hamilton, “Dürüst olmak gerekirse bugünümüz rezalet geçti. Bilmiyorum neden... Çünkü burası mükemmel bir pist ve zemini yeniden asfaltlarken milyonlar harcadılar, farkındayım burada uzun süre boyunca yarışmadık, ancak bu kadar çok para harcamak yerine belki de temizlemek yeterli olabilirdi" dedi.

"SANKİ BUZ PATENİ GİBİYDİ"

Bizim açımızdan ise, lastikler iyi bir şekilde çalışmıyor ve bunu görebiliyorsunuz diyen Hamilton, "Sanki bir buz pateni pistinde sürüş yaptık. Normalde bir turda İstanbul'dan aldığınız zevki şu an alamıyorsunuz ve bunun değiştiğini de düşünmüyorum." diye konuştu. 

FATİH ALTAYLI'DAN AÇIKLAMA

Fatih Altaylı "Yarış kesinleştiği zaman FIA'dan Türkiye'ye geldiler. Pistin asfaltının eski olmakla beraber bir yarış idare edebileceğini söylediler. Bize 'bir yarış için yeni asfalt dökmeye gerek yok, yeni asfalt dökmek sıkıntı yaratabilir. Ancak Ulaştırma Bakanlığı 'büyük bir iyi niyetle' asfaltı yeniledi. Ama iyi niyet her zaman olumlu sonuç vermeyebiliyor. Büyük bir iyi niyetle buranın asfaltı yenilendi. Kötü mü yapıldı? Hayır iyi yapıldı. Ama yarıştan hemen önce yenilendiği için asfalt, üzerinden şimdiye kadar hiçbir vasıta geçmedi ve asfaltın yüzeyi biraz kaygan. Bu da antrenmanların başlangıcında büyük bir zorluk yarattı. Pist kullanıldıkça asfalt normalleştirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar