Evsiz hayvanların sayısında büyük artış!

Evsiz hayvanların sayısında büyük artış!
2020 yılında Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine sahipleri tarafından bırakılan evcil hayvanların sayısı 753'e ulaştı. Terk edilen hayvanların çoğunluğunu pet shoplardan satın alınan hayvanlar oluştururken, korona virüs pandemisi de bu durumun sebeplerinden biri olarak görülüyor.

Evsiz hayvanların sayısında büyük artış!

2020 yılında Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine sahipleri tarafından bırakılan evcil hayvanların sayısı 753'e ulaştı. Geçen yıla oranla iki katına çıkan terk etme rakamları için pandemi gerekçe gösterildi. Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine, 2020 yılında 753 hayvan sahipleri tarafından bırakıldı. Terk edilen hayvanların çoğunluğunu pet shoplardan satın alınan köpekler oluşturdu.

GEÇEN YILA ORANLA İKİ KATINA ULAŞTI 

Para ile satın aldıkları hayvanları daha sonra barınağa bırakanların terk etme nedeni olarak şehir değişikliği, komşuların rahatsız olması, maddi yetersizlikler, havlama ve tuvalet problemi, aile bireyleri ile uyuşmazlığı gerekçe gösterildi.  Geçen yıla oranla 2 katına ulaşan rakamlarda pandemi de etkili oldu.  

'HAYVANLARINDA KENDİ RUTİNLERİ VAR'

Hayvan sahiplenmenin sadece sevgi değil sorumluluk ve emek gerektirdiği hatırlatan Çankaya Belediyesinin veterinerleri, “Bir hayvan sahiplendiğiniz zaman artık evinizde sizinle birlikte yaşamaya çalışan bir canlı olduğunu, onun da kendine ait karakteri, davranış biçimleri ve rutinleri olduğunu bilmelisiniz. 

"SEVGİ HAYVANLAR İÇİN OLMAZSA OLMAZ"

Sevgi, hayvanlar için olmazsa olmazdır ancak bir hayvanın tek ihtiyacı sevgi değildir. Özellikle yavru köpekler, tuvalet eğitiminden ev eşyalarına zarar vermemeyi kapsayan temel itaat eğitimlerini sahiplerinden öğrenmelidir. Çünkü bu tür bir ilişki köpek ile sahibi arasındaki bağı güçlendirir, köpeğin daha sosyal, sorunsuz ve apartman yaşamına daha uygun bir canlı olmasını sağlar” önerisinde bulundu.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar