Et alırken 7 noktaya dikkat!

Et alırken 7 noktaya dikkat!
Et, günlük beslenmenin en önemli noktalarından biri ama hileli ürün satışları hemen yanı başımızda olduğundan, seçimin önemi her geçen gün daha da artıyor.

Ülkemizin et üreticilerinden Bonfilet’in COO’su Gıda Mühendisi Kemal Bozkuş, et seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Bozkuş’a göre bakılması gereken noktalardan biri, etin rengi. Yeni kesilmiş bir et kadar olmasa da et canlı ve parlak kırmızı renge sahip olmalı. Tabii bu rengi veren kimyasallar da var ama bunun için ikinci sırada ‘koku’ kontrolü var. Etin kendine has kokusunun yanında kimyasal koku hissediyorsanız, kesinlikle almamalısınız.

Dokunduğunuzda yapışkan sıvı olmaması da çok önemli. Eti ambalajlı alıyorsanız, son kullanma tarihine mutlaka dikkat edin. Aynı zamanda ambalajın şişmiş ve bombelenmiş olmaması da gerekiyor. Eti uygun fiyatlı bulduğumuzda hepimiz alıp dondurucuya atarız. Eğer böyle yapıyorsanız, eti küçük parçalara bölerek dondurun. Böylelikle çözülmesi kolay olacak, artması hâlinde tekrar dondurmak zorunda da kalmayacaksınız.

Bu arada en iyi satıcının güvendiğiniz satıcı olduğunu da gözden uzak tutmayın. Etin üretiminin her aşamasında kontrolden geçirildiğine emin olduğunuz marka, kasap ve marketin ürünlerini almak, işinizi epeyce kolaylaştıracaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar