Esnaftan iktidara imdat çağrısı! Taleplerini tek tek sıraladılar

Esnaftan iktidara imdat çağrısı! Taleplerini tek tek sıraladılar
Kademeli normalleşme esnafın yüzünü güldürmedi. Normalleşmeyi değerlendiren TESK Başkanı Bendevi Palandöken, haksız rekabet olduğuna dikkat çekerek, "Küçük işletmelere bir an önce hibe verilmeli' çağrısı yaptı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, 17 Mayıs sonrasında kademeli normalleşmeye ilişkin yeni süreci değerlendirdi. CNN TÜRK yayınına katılan Palandöken, şunları söyledi: Tahmin ediyorum ki en zor durumda olan esnaf ve zanaatkar, bu yeni genelgede de mağduriyetleri sınırlandırılmadı. Bir haksız uygulama var. Bugün taksiler, minibüsler, otobüsler, şehirlerarası otobüsler gerçekten yarım kapasite ile diyorlar. Ama hava yollarında böyle bir uygulama yok. İşte bu adaletsizlikten esnaf yakınıyor.

"HAKSIZ REKABET"

Bir taraftan AVM'ler açılıyor. Bunların haksız rekabet olduğunu belirtmek istiyorum. Herkes bu pandemi ile mücadele edecek. O zaman biz de bu mücadelede yalnız kalmamalıyız. Esnaf lokantaları bu vaziyette müşteriye nasıl hizmet verecek? Herkesin yanında getir-götürden hizmet edecek çalışanı yok.

"1 TL KAZANMADAN NEREDEN ÖDEYECEK"

Bu işyeri kiraları, elektrik, doğalgaz, SGK destekleri gibi primleri, hem kendimizin hem yanımızda çalışanların 1 TL kazanmadan nereden ödeyecek? Bugün 6. aya girdik. Bir an önce küçük işletmelere gerekli desteklerin hibe olarak verilmesi gerektiğine inanıyorum.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar