Esnafın gözü kulağı hibe desteğinde! Ayrıntılar belli oldu

Esnafın gözü kulağı hibe desteğinde! Ayrıntılar belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu esnafa hibe desteğinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Verilecek hibe desteği 3 ve 5 bin TL olarak belirlenirken, destekten vergi mükellefi simitçi ve seyyar satıcı da yararlanacak.

Ticaret Bakanlığı birçok esnafın yararlanacağı destekle ilgili uygulama esaslarını önümüzdeki günlerde açıklayacak. Esnafa hibe desteği kapsamında aylık 5 bin TL ve 3 bin TL olmak üzere iki ayrı meslek grubuna göre ödeme yapılacak. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre hibe desteğinden simitçi, midyeci, meyve-sebze tezgâhı kuran bütün seyyar satıcılar da yararlanacak.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILABİLECEK 

Destekler banka hesabına yatacak. Sadece bir iş yeri için hibe desteğinden yararlanılacak. Destek başvuruları ve itirazlar elektronik ortamda yapılacak. Kayıtlı olmayanlar e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Kabul edilmeyen başvurular için 10 gün içinde itiraz edilebilecek.

1.4 MİLYON ESNAFA...

Hibe desteği kapsamında 1.4 milyon esnafa 4 milyar 622 milyon lira ödenecek. Kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul ve personel servisi, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunapark işletmelerinin bulunduğu birinci gruba 5 bin TL ödenecek.

3 BİN TL HİBE ÖDEMESİ 

Müzisyen, tamirat, hırdavatçı, bakım ve onarım, kaporta işleriyle uğraşanlar, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncakçı, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcı, çilingir, ayakkabıcı, kurs işletmecisinin bulunduğu 1 milyon 150 bini aşan işletmelere de 3 bin TL hibe ödemesi yapılacak.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar