Eski futbolcular hakem oluyor

Eski futbolcular hakem oluyor
Türkiye'de futbolcuların kariyerlerine hakem olarak devam etmelerinin önünü açan düzenlemenin ardından yapılan ilk çalışma başladı. En az 2 yıl profesyonel veya en az 10 yıl amatör liglerde futbol oynamış, oynamaya devam eden futbolcular "Aday Hakemlik" kursuna katıldı.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği ile Merkez Hakem Kurulu'nun işbirliğiyle gerçekleşen, futbolcuların kariyerlerine hakem olarak devam etmesine yönelik ilk çalışma start aldı.

Sporx'te yer alan habere göre 21 Aralık 2019 tarihi itibariyle, 25 kişilik en az 2 yıl profesyonel veya en az 10 yıl amatör liglerde futbol oynamış, oynamaya devam eden futbolcular "Aday Hakemlik" kursuna katıldı.

TFF Riva Tesisleri'nde gerçekleşen "Aday Hakemlik" kursunda katılımcılar, 18 saatlik teori derslerinin ardından yazılı sınav ve arkasından saha çalışmaları ile aday hakem olmak için tüm güçleriyle çalışmalara başladı.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği tarafından yapılan açıklamada "2017 yılında ilk çağrısını yaptığımız, futbol oynarken kazanılan tecrübelerin ve birikimlern avantaja dönüştürülebileceği, iyi hakemliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde futboldan gelenlerin bu alanda verimli olacağına inanıyoruz. Futbolcuların hakemlik kariyeri yapmasında bu kıymetli imkanları sağlayan başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Nihat Özdemir'e, Merkez Hakem Kurulu'na ve Sayın Başkan Zekeriya Alp'e bu projeye inandıkları ve destek verdikleri için sonsuz teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

hakem2.jpghakem3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar